Avara luonto – osa 2. Ngorongoro

Perjantaina starttasimme safarille heti aamupalan jälkeen. Suuntana oli Ngorongoron suojelualue. Alueeseen kuuluu mm. Ngorongoron tulivuorikraateri, joka on yksi Afrikan suosituimmista luontokohteista. Siellä on mahdollisuus nähdä kaikki Afrikan suuret villieläimet lähietäisyydeltä.

Kraateri on halkaisijaltaan noin 20 kilometriä ja syvyyttä sillä on noin 600 metriä. Kiersimme ensin vajoaman ympäri sen harjalla kulkevaa tietä pitkin, jonka jälkeen laskeuduimme sen pohjalle. Jo laskeutuessa saattoi nähdä valtavan määrän eläimiä: gnu- ja puhvelilaumoja oli silmänkantamattomiin. Eläimiä oli tuhansia ja tuhansia lajien kirjon ollessa todella laaja. Tuntui epätodelliselta katsella maisemaa, jota on katsellut pikkutyttönä lauantai-iltaisin saunan jälkeen televisiosta, syöden äidin tekemää pitsaa.

Safariporukka aamunkoitteessa.
Safariporukka aamunkoitteessa.

Näkymä alas tulivuorikraateriin.
Näkymä alas tulivuorikraateriin.

Rengasrikon hetkellä kaveria autetaan. Tunkki meinasi kaatua ja porukkaa tarvittiin estämään autoa luisumasta kumoon.
Rengasrikon hetkellä kaveria autetaan. Tunkki meinasi kaatua ja porukkaa tarvittiin estämään autoa luisumasta kumoon.

Päivän ajan ajoimme ympäri vajoaman pohjaa. Onnistuimme näkemään sarvikuonoja, leijonia ja virtahepoja sekä muutaman elefantin, joita ei Ngorongorossa oppaamme Denisin mukaan elä kuin muutamia. Denis oli hyvä kuljettaja, hän osasi vastata kysymyksiimme ja kertoi muutenkin mielellään juttuja esimerkiksi Masaiden elämästä. Kiinnitin myös huomiota siihen, että toisin kuin niin monessa muussa autossa, Denisin autossa ei kuunneltu radiota safarin aikana eikä hän juoruillut puhelimessa kokoajan. Hän myös ajoi rauhallisemmin kuin moni muu kuski.

Sturtsi voi kasvaa jopa 2,8m korkeaksi ja painaa 90-155kg.
Sturtsi voi kasvaa jopa 2,8m korkeaksi ja painaa 90-155kg.
Leijona lekottelemassa.
Leijona lekottelemassa.
Elefantteja elää Ngoronkorossa vain muutamia. Kooltaan ne ovat poikkeuksellisen suuria.
Elefantteja elää Ngoronkorossa vain muutamia. Kooltaan ne ovat poikkeuksellisen suuria.
Onnistuimme näkemään sarvikuonon kaukana horisontissa.
Onnistuimme näkemään sarvikuonon kaukana horisontissa.
Virtahevot viilentämässä itseään lammikossa.
Virtahevot viilentämässä itseään lammikossa.
Lounaspaikka.
Lounaspaikka.

Söimme piknik- lounaan katsellen samalla virtahepoja. Lopetellessamme lounasta ukkoskuuro hiipi hiljaa yllemme. Hetken satoi niin paljon, että oli vaikeaa nähdä eteensä. Vanhana myrskyhulluna olin erittäin iloinen, että saimme kokea ukkosen tuossa ympäristössä. Sateen jälkeen ilma myös viileni niin paljon, että eläimet liikkuivat enemmän. Onnistuimme näkemään esimerkiksi leijonan vain muutaman kymmenen metrin päästä.

Palasimme takaisin Arushaan illan jo pimetessä. Kaksi täyttä ajopäivää safarilla oli vaatinut innokkaista bongareista osansa. Olimme kaikki paluumatkalla kovin hiljaisia ja mietteissämme. Totesimme, että reissu oli ollut joka dollarin arvoinen, vaikka aluksi hinta korkealta tuntuikin. Totesimme myös, että kahden päivän ja yhden yön safari oli meille juuri se oikea valinta. Kolmatta päivää ei elukoita olisi jaksanut enää katsella.

Anne ja Jenna tarkkailemassa maastoa leijonien varalle.
Anne ja Jenna tarkkailemassa maastoa leijonien varalle.

vol2seeprat

Syödessämme illallista hotellilla Michael tuli vielä moikkaamaan ja kyselemään millainen reissumme oli ollut. Ihailtavan perusteellista asiakkaista huolehtimista. Kiitimme Michaelia järjestelyistä ja lupasimme, että jos tulemme takaisin, otamme seuraavatkin safarit hänen yritykseltään. Väsyneenä, mutta onnellisena vetäydyimme unille.

Tänään soi: The Tokens – The Lion Sleeps Tonight

__

Wild nature, vol 2. Ngorongoro conservation area

On Friday morning we hit the road right after breakfast. We drove to Ngorongoro conservation area. It´s an UNESCO World Heritage site. The volcanic crater is one of the most popular nature destination in whole Africa. The Big Five lives there among the other animals.

The whole day we drove around the crater. The amount to animals and species was overwhelming! It was funny to look at the same view live that I had been looking from TV as a child on every Saturday evening. We saw hippos, lions, gnus, elephants, zeepras among many other animals. We also experienced the afternoon thunder storm in the conservation area. I love storms, so it made me very happy.

Our driver Denis was a very good guide. And a driver. I liked that he drove in a calm manner, he didn’t play radio in his car and didn’t speak on the phone loudly all the time. When we asked something he knew the answers. And he also told us many stories about the life of Masai.

It was after sunset when we returned to Arusha. On the way we talked very little but we all agreed that safari had been worth every dollar and we were very happy with all the arrangements.

Later when we were having a dinner, Michael stopped by to say hello to us and asked if we were happy with everything. There was no doubt about it, we were happy! I can highly recommend Michael and Denis as your safari organizer.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy