Korruptiota, skoottereita ja Kuala Lumpur – elämää Pikavuoron jälkeen

Sakothan sieltä Ubudista napsahtivat, mutta matka jatkui skootterilla kuitenkin eteenpäin. Viitaten edellisen kirjoituksen kommentteihin. Sakkorahat eli noin 4 euroa menivät varmastikin poliisikomentajan omiin taskuihin, mutta onneton turisti sai kuitenkin jatkaa ajeluaan.

Indonesialainen korruptio on kuulemani ja nyt näkemänikin suhteen melko suurta. Maan oma korruption vastainen instituutio on kokenut tuoreeltaan takaiskun, kun yksi johtavista komitean herroista on pidätettynä – korruptiosta. Kuulemani mukaan projektin, kuin projektin budjetista uppoaa monta kymmentä prosenttia valtion taskuihin, ennen kuin hommiin edes päästään käsiksi. Ehkäpä siksi esimerkiksi liikenneyhteydet ja infrastruktuuri kehittyvät maassa omalla painollaan.

 

Rauhaisaa ja omia aikoja rullaava elämää Indonesian saarilla.
Rauhaisaa ja omia aikoja rullaavaa elämää Indonesian saarilla.

 

Bajuissa elävät ihmiset luottavat luonnon omaan infrastruktuuriin - mereen. Muovipussien määrä autioilla rannoilla onki sitten lähes Pattayan rantojen veroinen näky.     Bajuissa, eli veden päälle rakennetussa kylässä elävät ihmiset luottavat luonnon omaan infrastruktuuriin - mereen. Muovipussien määrä autioilla rannoilla onki sitten lähes Pattayan rantojen veroinen näky Indonesiassa.
Bajussa, eli veden päälle rakennetussa kylässä elävät ihmiset luottavat luonnon omaan infrastruktuuriin – mereen. Muovipussien määrä autioilla rannoilla onki sitten lähes Pattayan rantojen veroinen näky Indonesiassa.

Suurin osa pikavuorolaisista on palaillut jo pohjoisempiin ilmanoloihin ja kulttuuriin, jossa esimerkiksi sakkojen saaminen ja suorittaminen tapahtuvat hieman virallisempia reittejä pitkin. Skootterilla hurjastelut ovat myös reportterille ainakin toistaiseksi kultainen muisto, sillä matka on nyt jatkunut Kuala Lumpurin kautta Australiaan. Australiassa vaikuttavat ilmeisesti myös Viihdepäällikkö ja mahdollisesti jokunen muukin Pikavuorolta tuttu matkaaja.

 

Wakatobilaisia
Hyviä muistoja Aasiasta.

Kuala Lumpurissa vietin muutaman hauskan päivän Balilla tapaamieni tyttöjen kanssa. Neidit opiskelevat Balilla Asia Exchange ohjelman kautta. Skootterit ja poliisit ovat myös tulleet valitettavassa mielessä heille tutuiksi. Seurueen useammaltakin henkilöltä on varastettu Kutan kiihkeässä yössä käsilaukku tai lompakko ja erään neidin polvet ovat sen verran ruvella skootterionnettomuuden jäljiltä, että keskityimme ajattelemaan lähinnä sitä, kuinka pienellä sitä sitten voikaan selvitä asfaltilla rullaamisesta.

 

Väriläikkä melko värittömässä Kuala Lumpurissa.
Väriläikkä melko värittömässä Kuala Lumpurissa.

Kuala Lumpur oli yllättävällä tavalla rauhallinen ja ehkä hieman persoonattomampi ja pienempi kaupunki, kuin Pikavuoron vierailemat Shanghai tai Hong Kong, mutta ensimmäisen kerran Pikavuoro-reissuni aikana en löytänyt tai päässyt kaikkiin haluamiini paikkoihin.

Ongelman muodostivat kohdallani taksikuskit, (tai oudot paikkatoiveeni). Joillekin matkalaisillehan taksikuskien palveluhaluttomuus tuotti päänvaivaa jo Kiinassa päin. Kuala Lumpurissa emme löytäneet perille edes osoitteen ja kartan kanssa. Viimeisimpinä matkoinani taksilla jouduin kiireessä tinkaamaan taksin kanssa siitä, kuinka suurella rahalla hän suostuu viemään minut hotellilleni, koska kuskia ei olisi huvittanut ajella toivomaani suuntaan ja minulla ei olisi ollut aikaa ja halua pysäytellä seuraavaa taksia.

 

Viekö mieli kukomaille. Lähde!
Viekö mieli kukomaille. Lähde!

Suomessa järjestellään täydellä tohinalla tulevaa. Käykäähän tapaamassa Jani Lainetta ja kysymässä kaikki mieltä painavat kysymykset Amerikan etapista, jotta päätätte lähteä mukaan seuraavalle seikkailulle Ajokin kyydissä.

Infot Salossa sunnuntaina 17.3. ja Helsingissä sunnuntaina 31.3.2013.

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy