Swakopmund 8.-12.12.2014

Saavuimme Swakopmundin rannikkokaupunkiin maanantaina alkuillasta. Matka Windhoekista oli reilut 300 kilometriä, joten päivän ajokilometrit jäivät suhteellisen vähäisiksi.

Swakopmund on noin 25 000 asukkaan kaupunki Namibian rannikolla. Kaupunki näyttää ja vaikuttaa saksalaiselle pikkukaupungille. Paikallinen väestö näytti olevan suurimmaksi osaksi valkoisia ja saksaa kuuli puhuttavan kaduilla. Swakopmund tuntui myös turvallisemmalta ja rauhallisemmalta kuin muut kaupungit. Talojen ympärillä ei ollut niin korkeita muureja eikä piikkilankaa ja sähköaitoja kuin mitä muualla on tottunut näkemään. Uskaltauduin yhtenä päivänä yksin juoksulenkille rannalle enkä kokenut oloani uhatuksi. Monessa muussa paikassa ei ole tehnyt mieli liikkua yksin.

Swakopmundin keskustassa on historiallinen ja edelleen toiminnassa oleva majakka.
Swakopmundin keskustassa on historiallinen ja edelleen toiminnassa oleva majakka.

Pikavuorolla päivämatkat on ajoittain huonosti ennustettavissa, ja siksi olemme päätyneet yöksi mitä erilaisempiin paikkoihin. Nyt kuitenkin tiesimme, että edessä on useamman päivän stoppi. Suurin osa oli varannut vaatimustasolleen ja budjetilleen sopivan majoituksen ennakkoon. Kuuden hengen porukalla varasimme asunnon Air bnb:n kautta. Ratkaisu oli loistava. Saimme käyttöömme uutuuttaan kiiltelevän asunnon, jossa oli kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja täysin varusteltu keittiö. Lisäksi paikassa oli pyykinpesukone ja kuivausrumpu, joita hyödynnettiin neljän päivän stopin aikana äärimmäisen tehokkaasti.

Keittiö.
Keittiö.
Swakopmundin asunnon sininen makkari.
Swakopmundin asunnon sininen makkari.

Ennakkoon haaveilemani rantaelämä ei ikävä kyllä Swakopmundissa toteutunut. Mereltä tuuli joka päivä kylmästi ja aurinkokin näyttäytyi pilvien lomasta vain harvakseltaan. Bikinit pysyivät laukussa ja rannalla kävimme vain kävelyllä. Aika Swakopmundissa kului akkuja lataillessa ja rentoutuessa. Osa porukasta oli aktiivisempia ja kävi keskiviikkona hiekkadyyneillä laskemassa.

Torstaina lähdimme käymään noin 30 kilometrin päässä Walvis Bayssa. Walvis Bay on kasvava satamakaupunki, josta ollaan kehittämässä rahtiliikenteen solmukohtaa. Merenrantakaupungin lahdissa elää myös suuret pelikaani- ja flamingoyhdyskunnat, joita toki kävimme katsomassa.

Ajokki hiekkadyynien juurella.
Ajokki hiekkadyynien juurella.
Epätoivoista mäenlaskua. Avaruuspeitto luistaa lumella huomattavasti paremmin kuin hiekalla.
Epätoivoista mäenlaskua. Avaruuspeitto luistaa lumella huomattavasti paremmin kuin hiekalla.
Walvis Bayn valtava pelikaani.
Walvis Bayn valtava pelikaani.
Meriruokaan erikoistunut The Reef- ravintola.
Meriruokaan erikoistunut The Reef- ravintola.

Saksalaisella järjestelmällisyydellä rakennettu kaupunki oli itselleni kuitenkin pettymys. Tunnelmaltaan se oli ankea ja hengetön, ja sen kuollut tunnelma oli lähes käsin kosketeltavaa. Päivä kului lähinnä kaupoissa kierrellessä. Sain ostettua muun muassa puuttuneen hyttysverkon, joten täysin turha retki ei kuitenkaan ollut. Myös Ajokkia huollettiin ja rautarouva sai reissun aikana uudet öljyt. Illalla kävimme syömässä kehutussa The Reef– nimisessä kalaravintolassa. Takaisin tullessa jouduimme ajamaan pimeällä, jota olemme yrittäneet välttää. Matka oli kuitenkin lyhyt ja tie hyvä, joten ongelmia ei ollut.

Perjantaina nappasimme yhden uuden matkustajan kyytiin ja lähdimme iltapäivällä suuntaamaan kohti pohjoista.

Tänään soi: Riki Sorsa – Haaveissa vainko oot mun

__

We arrived to Swakopmund on Monday evening after 300 kilometer drive. Swakopmund turn out to be very peaceful and very german. Some even said that it´s more german than Germany.

We rented an 3 bedroom apartment near beach. It was really great place. New place with a nice kitchen and a ocean view. We spend four days just relaxing and enjoying the possibility to make good food.

I had a wish to spend some beach life at Swakopmund. Unfortunately weather was not on our side. All days where windy and cloudy, so there was no need to take bikinis out of the pack.

On Thursday we visited Walvis Bay. On the way we stopped at the dunes and climped up. City itself was kind of boring, but we saw some pelicans and flamingos. I had no idea that pelicans are so huge! We had nice seafood dinner at The Reef. Ajokki also got new oils at Walvis bay.

On Friday we waited one new passinger to hop on board and hit the road in the afternoon.

  1. Kiva lukea blogiasi ja katsella kuvia. Pieni korjaus: Walvis Bay ei ole saksalaisella järjestelmällisyydellä rakennettu. Swakopmund on, Walvis Bay on brittien ja erityisesti buurien rakentama. Kun Swakopmund ja muu nykyistä Namibiaa oli Saksan Lounais-Afrikkaa 1884 – 1915, niin Walvis Bay oli Etelä-Afrikan hallinnon alla. Muuten olen samaa mieltä kanssasi: Walvis Bay on tylsä ja ikävä.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy