Kokka kohti Kiinaa

Pyöräilin pitkin Luang Prabangin lähes liiankin kaunista ja siistiä UNESCON suojelemaa keskustaa, kunnes pääsin ulos kauneimmasta ytimestä ja löysin sen saman hassun vaihtelevan kokoisia taloja ja pölyisiä teitä olevan Kaakkois-Aasian siitäkin kaupungista. Koska tiesin, että seuraavalla etapilla olisi maiseman vaihdos tiedossa ja suunta kohti Kiinaa, rupesin kokoamaan mielessäni nähtyjä maita ja maisemia.

 

Yömarkkinat Luang Praban
Yömarkkinat Luang Prabangissa.

Tässä muutamia teemoja ja maisemia kuvien muodossa, jotka ovat toistuneet ja pistäneet suomalaisiin silmiin.

 

Vaatekauppa Luang Prabang
Vaatekauppa, jossa myydään myös puheaikaa ja liittymiä.  Näitä ”puljuja”  ja samoja mekkoja löytyy joka kylästä. Luang Prabang, Laos.

 

Kaloja grillillä
Joka kulmalta löytyy ruokaa muutamalla rahalla. Kana, kala tai äyriäiset ovat valmiiksi kypsennettyjä ja ne kuumennetaan grillissä tai öljyssä ostohetkellä ja pakataan mausteiden kanssa muovipussiin ja mukaan. Koh Samet, Thaimaa.
Maaseudun taloja
Tuomas, Anssi ja Tirpi katselevat maalaismaisemaa tauolla. Talot ovat korkeiden jalkojen päällä. Alle jäävää tyhjää tilaa pidetään varjoisana ulkotilana ja varastona. Kambodža.


Koira tiellä
Kaikki nukkuvat paikkaan ja aikaan katsomatta kaikkialla. Tuk-tuk kuskit nukkuvat kulkupeleissään, tai sinne viritetyssä riippumatossa. Teiden varsilla on pieniä katoksia, jossa nukkuu ihmisiä. Myös koirat nukkuvat kaduilla ja ärhäköityvät vasta illan tullen puolustamaan reviiriään. Luang Prabang, Laos.

 

Munkki kävelee siltaa pitkin.
Munkkeja ja temppeleitä näkee kaikkialla. Nuorten miesten aika luostarissa saattaa olla monille kuitenkin asepalvelusta muistuttava rutiininomainen vaihe. Luang Prabang, Laos.
Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy