Matkaehdot omatoimiselle ryhmämatkalle

Matkan järjestää Finaround Oy

Kuka voi osallistua Pikavuoron matkalle ja kenelle tällainen matkailu sopii?
Kuka vain voi osallistua – tervetuloa mukaan! Matka Pikavuorossa sopii sinulle, jos omaat paitsi rohkeutta lähteä pakettimatkoista poikkeavalle lomalle, myös yllätyksiä sietävää asennetta, tervettä järkeä sekä iloista huumoria. Ajokki Royal on ikäisekseen loistokunnossa, mutta matkanteko bussilla halki vieraiden maiden ei varmasti tule olemaan yllätyksetöntä.

Pikavuoro-blogia seuraamalla saa hyvän kuvan pikavuorolaisen arjesta!

Minkä ikäisille Pikavuoro maailman ympäri on tarkoitettu?
Ikä ei ole avainkysymys pikavuoromatkustuksessa. Jos vain fyysinen ja henkinen kuntosi kestävät pitkän bussimatkustuksen, voit lähteä mukaan minkä tahansa ikäisenä ja myös toivomme joukkoon mahdollisimman monenlaista väkeä nuorisosta eläkeläisiin! Alaikäinen ei kuitenkaan voi yksin osallistua Pikavuorolle.

Mitä matkalla tehdään?
Pikavuoron matkustajat voivat tutustua nähtävyyksiin ja tehdä reissunsa varrella kaikkea sitä, mitä muutkin matkailijat tekevät. Lisäksi matkalla on tarkoitus vierailla erityisesti myös muissa kuin turistipaikoissa sekä mm. tutustua suomalaisiin yrityksiin maailmalla, tervehtiä lähetystöjen väkeä ja muita reitille osuvia maanmiehiä. Pikavuoromatkustajat päättävät siis itse oman ohjelmansa reitin ja aikataulun puitteissa.

Paljonko Pikavuoro maailman ympäri -matka maksaa ja mitä hintaan sisältyy?
Matkan hinta riippuu matkustettavan etapin pituudesta. Tarkemmat tiedot löydät varaussivulta. Hinta sisältää matkan ja hyvän seuran, mutta Pikavuoro maailman ympäri ei ole valmismatka. Majoitukset ja ruokailut tien päällä on jokaisen kustannettava erikseen.

Kuinka majoitukset matkan varrella järjestetään? Paljonko majoituksiin on varattava rahaa?
Majoitukset valitaan aikataulun ja tilanteen mukaan. Pyrimme majoittautumaan yhdessä, mutta mahdollisuuksien mukaan siten, että valitun majapaikan lähistöllä on mieluisia vaihtoehtoja myös eri budjeteille ja toivomustasoille. Reitin ja seutujen vaihtelevuuden vuoksi majoituksia tulee matkan varrella olemaan niin leirintäalueilla, majataloissa kuin hotelleissakin. Majoituksiin tarvittava rahasumma riippuu matkustamastasi etapista – hintataso vaihtelee maittain niin paljon, että mitään yleistä ennustetta on mahdoton antaa.

Kuinka ateriat matkan varrella järjestetään? Paljonko aterioihin on varattava rahaa?
Päivän aterioihin on hyvä varata noin 15 – 20 euroa per matkapäivä riippuen matkustamastasi etapista. Linja-autossa on kahvinkeitin ja keittovälineet. Pidämme kahvi- ja välipalataukoja teiden varsilla. Otamme myös peruskuivamuonaa mukaan.

Millaiset matkustusolot bussissa on?
Ajokin penkkirivejä on väljennetty tavalliseen bussiin verrattuna. Istumapaikkoja ei myöskään tulla myymään niin täyteen, että matkustuksesta tulisi ahdasta. Kaikilla on riittävästi tilaa.

Kuinka pääsen Pikavuoron alkupisteeseen?
Kukin matkustaja huolehtii itse matkastaan siihen pisteeseen, jossa aikoo nousta Pikavuoron kyytiin. Mahdollisuuksien mukaan voimme yrittää järjestää esimerkiksi noudon lentokentältä. Myös lentolippujen hankkimisessa voi pyytää apua, mikäli ongelmia syntyy.

Mitä tapahtuu perillä ja kuinka osallistujat palaavat Suomeen?
Tällä matkalla perillä oleminen on suhteellista. Jos et aio matkustaa Pikavuoron kyydissä maailman ympäri Suomeen saakka, voit jäädä Balille sukeltelemaan, Australiaan surffaamaan tai Amerikan ihmeitä katseleman. Voit varata paluulennon takaisin kotiin Pohjolaan juuri silloin, kun itse haluat. Jokainen on siis vastuussa kotimatkastaan itse.

Millaisen vakuutuksen tarvitsen matkaa varten?
Edellytämme jokaiselta lähtijältä omatoimisesti hankittua matkavakuutusta. Suosittelemme laajaa vakuutusta, joka kattaa esimerkiksi sairaskuljetukset Suomeen.

Mitä rokotteita tarvitsen?
Rokoteasioista kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Aasian maissa ainakin hepatiittirokotteet (A ja B) on syytä olla kunnossa, muiden kanssa parhaiten osaa auttaa ammattilainen. Malarialääkityksen tarpeellisuudesta kannattaa myös keskustella oman terveydenhoitajan kanssa.

Millaisia viisumeita matkalla tarvitaan ja kuka ne järjestää?
Tarvittavista viisumeista kerrotaan lisää ennen matkaa järjestettävissä infotilaisuuksissa.

Tarvitsenko talvivaatteita mukaan?
Suosittelemme tutkimaan karttoja ja sääennusteita omatoimisesti ennen matkaa.

Mistä saan lisätietoja matkaan liittyen?
Ennen jokaista etappia pyritään järjestämään pari infotilaisuutta. Infotilaisuuksissa vastaamme kaikkiin lähtijöiden kysymyksiin ja ne ovat myös mainioita tilaisuuksia tutustua tuleviin kanssamatkustajiin. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan kuljettaja Jani Laineeseen, 040 54 33 218 (joka päivä klo 17-20) tai info@pikavuoromaailmanympari.fi

Mihin mennessä lippuvaraus on tehtävä?
Mitä pikemmin, sen parempi.

Onko Pikavuoro maailman ympäri valmismatka?
Matka on omatoimimatka. Matkan hintaan ei sisälly majoitusta, paluulentoa tai viisumeita eikä se kuulu valmismatkalain piiriin.

Kuinka usein Pikavuoro maailman ympäri -blogi päivittyy?
Bussin liikkeitä voi seurata GPS-tietojen avulla jatkuvasti päivittyvän kartan kautta ympäri vuorokauden.

Tekstein, kuvin ja videoin Pikavuoro maailman ympäri -blogi päivittyy niin usein kuin se on verkkoyhteyksien puolesta mahdollista ja matkan kulun kannalta mielekästä – jälkimmäisen päätöksen luotamme täysin bloggaajan vastuulle. Emme lupaa päivittäistä raportointia, sillä emme voi taata jatkuvaa nettiyhteyttä. Emme myöskään halua lomalle tulleiden matkalaisten tuntevan joutuneensa ”BB-bussiin” ja toivomme blogin lukijoilta ymmärrystä tämän suhteen. Lupaamme kuitenkin huimaa luettavaa takuulla ainutlaatuiselta matkalta ja maisemista, joihin harva meistä muuten koskaan pääsisi!

Lue blogia

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy