Ajokin jälleenrakennus alkoi

Ajokki Ausseissa
Ajokki on Janin tapaan matkannut pitkän matkan Melakaan

Alkuun pahoittelut: Vielä parisen viikkoa joudutte viihtymään runoilujeni parissa. Uusi pikavuororeportteri päästetään kuitenkin piakkoin vauhtiin, kunhan intensiivinen perehdytysjakso saadaan alta pois.

Ja takaisin asiaan.

Salon Keke Rosberg, pikavuorokippari Jani Laine jätti viime viikolla Pekingin pölyt taakseen ja koukkasi Bangkokin kautta Malesiaan. Matka jatkui Melakaan. Siellä vastassa oli uskollinen ystävä. Elämänkumppani. Ajokki Royal.

Kesänsä pikavuorobussi vietti korjaamon omistajan, Michaelin, hellässä huomassa. Kipparin mukaan Ajokki todella onkin kesäterässä.

– Töitä on todella paljon. Kaksi kuukautta on aikalailla optimiaika saada auto teho-osastolta liikenteeseen, kertoo Jani.

Ajokki hitsattavana
Pikavuorobussille tuli heti kuumat paikat

Seuraavaksi bussilla on edessään lonkkaleikkaus, kun kärryn alusta uusitaan. Sitten vuoron saavat painejärjestelmät ja jarrujärjestelmä.

Oman lisävivahteensa projektiin antaa varsin paksu kielimuuri.

– Työskentely on aika huvittavaa, kun meillä ei ole oikein yhteistä kieltä. Michaelin englanti ei ole häävi ja malesian kieli on mulle täyttä hepreaa. Mekaanikot eivät puhu sanaakaan englantia.

– Eleillä, ilmeillä ja piirtämällä mennään eteenpäin.

Michael ja Melaka
Michael korjaajineen ei juuri kieliä puhu, mutta busseja he osaavat korjata

Vaikka työsarka hipoo, jälleen kerran, mahdottomuuden rajoja, on Janilla syynsä taistella loppuun asti.

– On tämä yhtä painimista. Olen tässä pohtinut, mikä saa mut asumaan Melakassa korjaamolla seuraavat kaksi kuukautta… Vastaus löytyy mahtavista pikavuorolaisista, joiden kanssaan haluan tuoda Ajokin Suomeen. Periksi ei halua antaa missään vaiheessa.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy