Chengdu

Sichuanin pääkaupunki Chengdu on varsinainen metropoli. Asukkaita Ghengdussa on vajaat 15 miljoonaa, joten kyseessä ei ole mikään kyläpahanen. Chengdun varsinainen nähtävyys on pandakeskus, jossa on erikoistuttu mm. pandojen perimään, lisääntymiseen, käyttäytymiseen ja eläinlääkintään liittyviin asioihin.

Mikäli panda synnyttää luonnossa kaksi pentua, se hylkää heikomman pennun, jotta vahvempi saisi paremmat eväät elämälle. Pandakeskuksessa yritetään pitää molemmat pennut hengissä.

Chengdussa on valtavia kauppakeskuksia ja tuntui, että toppatakkeja, villakangastakkeja ja jälleen toppatakkeja oli joka puolella myynnissä sadoissa ja taas sadoissa pienemmissä ja suuremmissa liikkeissä. Täällä pidetäänkin toppatakkia päällä myös sisällä monissa paikoissa. Ihmiset ovat hyvin pukeutuneita ja vähäosaisia ei oikeastaan näy. Pariin kerjäläiseen on törmätty.

Chengdun yössä

Sichuanin keittiö on myös erittäin kuuluisa mm. tulisuudestaan. Ruuat ovat olleetkin erittäin hyviä, mutta toki Mäkkärin hampurilainen on maistunut välillä.

Hieno Mäkkärin vastustajien paita

Chengdun oopperatalossa esitettiin illalla sikermä, joka koostui mm. erilaisista musiikkiesityksistä, sormien varjokuva esityksestä sekä esityksestä, jossa naamio vaihdettiin käsittämättömällä nopeudella ja keinolla. Xianin esitys kylläkin vei tästä voiton.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy