Erävoitto

Ajokki Ausseissa
Vanhus ja meri

Maratonottelu jatkuu, mutta Ajokki Royal janilaineineen ja saksalaisvahvistuksineen onnistui pitämään oman syöttövuoronsa haalien täten nimiinsä ensimmäisen erävoiton taistelussa Australian All Stars -joukkuetta vastaan.

Helpolla ratkaisupisteitä ei kuitenkaan saavutettu, vaan venymistä tarvittiin moneen otteeseen. Kapuloita rattaisiin löivät niin viranomaiset, virastot, laivafirman porukat kuin hinausautoilijat ja välitysvastuussa oleva huolintayrityskin. Lopulta kaikkien aikataulut saatiin kuin saatiinkiin natsaamaan ja kovia kokenut suomalaisbussi saatiin siirrettyä Darwinin sataman varastoalueelta pesupaikalle.

Hieman yllättäen suurimmaksi kompastuskiveksi tähänastisella Australian-matkalla on siis noussut Aasiassa hyvin tutuksi käynyt mañana-meininki. Sen sijaan byrokratiakoneista, paperilla kovin kammottavista säädöksistä huolimatta, on osoittanut jonkinsorttista halukkuutta venyttää päätä hiertävää bandanaansa.

Bussin hinauttaminen asiansa osaavaan autopesulaan olisi nimittäin voinut olla vieläkin useampien mutkien takana. Kun kaikki asiaan omasta mielestään vaikuttavat osapuolet oli vihdoin saatu samaan aikaan samaan paikkaan, alkoivat pyörät pyöriä ja edistystä tapahtui. Mikä tärkeintä: bussi saatiin liikkelle.

Ajokki Royal Darwinin satamassa
Ajokki "paketissa"

Tällä kertaa Ajokki luikahti vähän kuin koira veräjästä. Ainakin periaatteen tasolla bussi olisi pitänyt paketoida kuljetuksen ajaksi niin, ettei hiekanmurustakaan voisi jäädä matkan varrelle. Kompromissina pikavuorokippari hostellista tehdyn saksalaiskiinnityksen kera sai kuitenkin soviteltua jätesäkkiratkaisun, jonka aussiviranomaiset pitkin hampain hyväksyivät.

Toivottavasti lipsumisen ja sormien läpi katsomisen trendit jatkuvat myös vastaisuudessa, kun Ajokin puhdistusoperaatio saadaan vihdoin käyntiin – aikaa lähtöpäiväänhän (2.2.) ei tosiaan kauaa enää ole. Voikin olla, että halukkaille sekä paikalla jo oleville että sinne vähitelleen saapuville pikavuorolaisille – miksei myös faneillekin – riitä puuhasteltavaa bussin parissa, mikäli tekeminen Darwinissa uhkaa muuten loppua kesken.

Pikkuhiljaa auringonsäteet alkavat kuitenkin jo tunnelin päässä lämmittää, vaikkei niitä vielä voikaan paljaalla silmällä nähdä. Samalla halukkailla alkaa olla viimeiset hetket hoitaa talteen pikavuorolippunsa Australian-etapille. Pikkulintujen visseryksen perusteella kuskin aggressiivinen värväystaktiikka on Darwinissa tuottanut tulosta ja kyytiin on hyppäämässä ainakin pari viime hetken kiinnitystä.

Ota sinäkin härkää sarvista ja liity seuraan!

Jani Laine ja Ajokki
Ajokin määrätietoinen irvistys

We have, finally, some good news. Jani the Driver managed to move Ajokki Royal from the Port of Darwin to the car wash that is going to take care of the proper cleaning of the bus so that we will soon be ready to begin our journey around Australia.

Photos: Silvio Nardi Tironi

  1. Hienoa, että joku pikku liikahdus on tapahtunut. toivottavasti vähän nopeammassa tahdissa seuraava liikkumistapahtuma tulee eteen. Voi hirvitys, jos kaikilla rajoilla olisi samanlainen syynäys – maailmahan olisi täynnä jonoja ja pesupaikkoja.
    Teidän hermot vaan kestää, kestää, kestää ….. pinna ei katkea – toivottavasti; ja matkanne voi jatkua. Mielenkiinnolla odotellaan täällä Salossa lumisateessa mitä tuleman pitää. Laittakaahan viestiä tapahtumista, niitä on hyvä seurata, että osaa asennoitua täälläkin, ettei kaikki asiat mene kuin Strömssössä 🙂
    Talvisin terkuin !

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy