Haudoilla Gyeongjussa

Soulista pujahdettiin bussilla itäistä rantaa pitkin kulttuuria ja Korean historiaa pursuavaan Gyeongjuun. Rantareitti oli Janin valinta ja vaikka se ei ollut suorin, niin se oli ehdottomasti näkemisen ja maistamisen arvoinen. Matkalla pysähdyttiin syömään perinteinen ja valtaisa kattaus meriruokaa korealaiseen tyyliin.

 

niko tyrskyissä
Niko kuvailemassa ja katselemassa Korean tyrskyjä.

Pöydät notkuivat jatkuvalla syötöllä tulevia uusia ruokakippoja ja ateria huipentui kalapalavalikoimaan. Raakaa kaikki. Japanilaista ruokakulttuuria muistuttavasta kattauksesta poimittiin puikkojen avulla salaatinlehdelle pala kalaa, kastiketta, ehkä chiliä ja vaikka nokare valkosipulia. Nyytti käärittiin kasaan käsin ja rouskastiin suihin. Mustekalaa, äyriäisiä ja kalaa maustoivat erikseen kippoon kaadettavat kastikkeet ja muutamat pienet annokset maissi- ja riisihöystöä.
Ruokaa oli ylenpalttisen paljon ja joku osasikin kertoa saaneensa varoituksen, että raskainta tässä korealaisessa kattauksessa on se määrä mitä sitä olisi tarkoitus syödä.

 

Korealaista ruokaa
Ateriaa oli valmisteltu meille kaksi päivää ja se ei todellakaan loppunut kesken.

Gyeongju on oikea historian keskittymä. Kaupungin keskusta on täynnä ikiaikaisia kuninkaitten hautakumpuja ja ympärillä nousevat upeat vuoret, joiden metsistä löytyy temppeleitä ja muistomerkkejä. Kummut ovat oikeastaan tämän kulttuurin pyramideja vastaavia hautoja.

 

Valaistu Silla-hauta
Haudat ova korkeita ja upeasti valaistuja.
hautakumpu
Vuosien saatossa haudoille on kasvanut puita.
Narniamainen metsä
Hautojen ympäristö ja metsä oli todella satumaisesti valaistu ja kauniisti pidetty alue.

Haikein mielin ponnistamme vielä Busaniin, matkamme päätepisteeseen.

Katsasta Rantapallon juttu viimeisiltä metreiltä tästä.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy