Havaiji-paitojen Hainan

Akut on nyt ladattu Sanyan auringossa ja huomenna taitetaankin mahdollisesti Pikavuoron pisin etappi Hong Kongiin tai oikeastaan Shenzheniin asti, joka löytyy Aasian syntisimpien kaupunkien listalta, jännittävää. Seitsemän kuolemansyntiä ja kaupunkia avutuvat linkistä, lue toki!

Matkaa kertyy lähes 1000 kilometriä, joka taitetaan paikallisbussilla ja lautalla.

Hainan ja erityisesti Sanya ovat olleet mielenkiintoinen pysähdyspaikka. Täällä kaupataan lomaosakkeita senioreille ja kuljetaan havaiji-paidoissa. Rantakadulla jumpataan kiinalaiseen tyyliin ja illalla syödään akvaariosta itse valittua kalaa ja muuta merenelävää.

 

Miehiä Hainailla
Lähes huvittavuuksiin taipuvaa rantamuotia Hainanilla. Yhtenäinen pukeutuminen, hatut ja paidat ovat tämän talven suurinta huutoa.

Tämä on koko perheen lomapaikka ”vauvasta vaariin” ja erityisesti vaariin. Tiet ovat sileitä ja suoria ja kaikkialle on helppo liikkua. Uskoisin, että tämän takia täällä näkyy myös jonkin verran rullatuoleilla liikkuvaa väkeä.

 

Hainan ja kalastajan verkot
Lomailijat seuraavat verkkojen selvittelyä ja saalin irroittamista rantakadulla.

Jo edellisissä Kiinan kaupungeissa loistaneet häihin liittyvät liikkeet ja palvelut kukoistavat myös täällä. Kauniit rannat houkuttelevat pariskuntia jos minkälaiseen potrettikuvaan, ruuhkiksi asti.

 

Pareja kuvattavana Sanyassa
Parikuvia ruuhkaksi asti rannalla. Mukaan tähän kuvaan mahtui kolme eri teemaista paria.

Matkustajien määrän pienennyttyä Pikavuorolla ovat rivit tiivistyneet ja olemme kulkeneet tai ainakin yrittäneet kulkea paljon enemmän yhdessä, kuin alkumatkasta. Samalla huomaa, että vieraskoreus alkaa kadota pikkuhiljaa ja tämän omanlaisensa ”Big Brother” -kokemuksen arki alkaa näkyä. Kaikki eivät jaksa kulkea samaa tahtia ja kiinnostua samoista asioista, mutta samassa bussissa tulemme olemaan taas huomennakin vähintään 15 tuntia. Suuremmilta kärhämiltä on vältytty kaikkien voidessa aina valita kuitenkin itse oman seuransa ja hotellinsa.

Pakko myöntää, että Ajokki kuitenkin yhdisti meitä ihan omalla tavallaan. Jani Laineen mukaan saanti, ja mahdollisen vuokrabussin olemassaolo kasannee taas matkustajista joukkuetta uudella tavalla.

Mutta ei syytää huoleen, sillä tutustuessa ihmisiin löytyy joukosta aina myös niitä samalla aaltopituudella olevia henkilöitä ja suuria ystävyyksiä. Edellisillä etapeilla on syntynyt myös pariskuntia, mitä ei tältä reissulta tietoisuuteni ole ainakaan vielä tullut, mutta aikaa on vielä…

 

Riikka ja meri
Riikka nautiskelee Sanyan rannoista ihan rauhassa itsekseen, mitä nyt reportteri Karvonen pyytää kääntelemään päätä sinne ja vähän tänne.

P.S. Olettehan äänestäneet jo Pikavuoro maailman ympäri -blogia kiinnostavimmaksi suomalaiseksi matkailublogiksi ?! Anna äänesi tästä 10.1.2013 mennessä.

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy