Hyvää uutta vuotta omalaatuisesta Kiinasta

Eipä pääse tällä liikkkumisen tahdilla unohtamaan mikä Pikavuoron tarkoitus on: käydä Thaimaassa, Laosissa, Kambodžassa ja Etelä-Koreassa bussilla, sekä ajaa Kiinan itärannikko läpi kahdessa kuukaudessa. Ja sitten Jani Laineen ideologiaa mukaillen ”palata niihin mielenkiintoisiin paikkoihin uudestaan ja käydä sitten seuraavalla kerralla katsomassa ne nähtävyydet”.

Matkaväsymystä ilmassa reportterilla, kun taas uuden vuoden aattoaamuna pärähdimme uuteen kaupunkiin, Nanningiin. Paikallisbussin sisälämpötila nousi 15 tunnin ajomatkalla armeliaasti lähdön +3 asteesta aina kadeksaantoista.

Moottoritiellä seistiin kolmisen tuntia, kun edestä raivattiin rekkakolarin jäänteitä pois. Loppumatka mentiinkin sitten niin haipakkaa, että kuskit vaihtoivat ajovuoroa lennosta. Pikkasen kaasua lisää, tupakka huuleen, hyppy pois penkiltä ja vaihto. Oliko edellisessä kirjoituksessa mainittu Ari Vatanen, nyttemmin voisi jo todeta meiningin olevan melko Duudsonia ?!

Jani meillä on ikävä sua, tuu jo takaisin, me halutaan sinut, kun et edes polta sisällä ajaessa ja pidät ratistakin kiinni!

 

Pikavuorolaiset bussissa
Pikavuorolaiset paikallisessa kyydissä matkalla Nanningiin.

Uusi vuosi vaihdettiin Green Forest hostellin aulabaarissa kuunnellen Jallun, Tirpi ja Nikon esityksiä. Listalla oli muun muassa Love me tender ja Elina mitä mä teen? Jos ettet tunne lauluja, niin ei kannata käydä tutustumassa, tai saatte aivan totaallisen väärän kuvan illanvietostamme.

 

Kiinalainen ja Tirpi laulavat
Kitarasäestystä Green Forrestin aulabaarissa.

Ennen kitaraesityksiä kohtasimme hostellissa Vietnamissa piipahtaneet Jennan, Villen ja Anssin, sekä pääsimme kylään Kallen kotiin, joka on aivan hostellin vieressä. Kalle majoitti myös Ollia ja muutamaa jo matkasta jäänyttä vuorolaista. Kalle tarjosi meille kauniissa kodissaan kahvit suomalaiseen tyyliin. Lisäksi käytiin juhla-aterialla koko porukan voimin, kiinalaiseen tyyliin.

Matkaan liittyi myös edellisiltä etapeilta tuttu Tomi Tölli, joka oli ystävällisesti järjestellyt huoneita lähes 20 henkiseksi kasvaneelle Pikavuoron porukalle ennakkoon tänne Nanningiin.

 

Pikavuorolaisetn juhlaillallinen
Juhlaillallinen Nanningissa kiinalaiseen tyyliin.

Pientä kulttuuri-ihmetystä ovat tuottaneet julkiset vessat, jossa on pahimmillaan vain kouru, jonka yllä sitten istutaan vieretysten kuin kanat orrella. Miten päin siinä muuten kuuluu olla? Kuolleen äitinsä kadulle tuonut mies oli myös jotain. Ilmesesti pyynnissä oli hautajaisrahat?

Lievempää ihmetystä aiheuttaneita tapahtumia ja kysymysmerkiksi jääneitä asioita olen saanut kuvattuakin. Kertokaapa mitä näissä tapahtuu?

 

Katutaidetta Kunmingissa
Nuori mies kertoo tarinaa ja esittelee julistekuvaa. Hetken päästä kuva rullataan piiloon ja uusi otetaan tilalle, mutta tarina jatkuu. Mistäköhän on kyse?

 

Kiinalainen sähkömopo
Sähköskootterin omistajalla on hanskat aina valmiina. Mukana myös turvaistuin ja kori tavaroille.

 

Kiinalaista kirjoitusta maassa
Mies maalaili tekstejä katuun vedellä. Emme saaneet selvyyttä oliko kyse runoista, mielipiteistä, tarinoista vai mistä?

Pikavuoro toivottaa mitä ihmeellisintä uutta vuotta Kiinasta! Odotamme innolla mitä kaikkea vuosi 2013 tuokaan tullessaan.

  1. Ajovuoron vaihto lennosta kuulostaa jo melkoisen hurjalta! Uskon että on ikävä Janin, sanoisinko kenties hieman vakaampaa ajotyyliä.

    Kuvat ovat kyllä arvoituksellisia. Ehkä mies tuossa julistekuvassa yrittää kaupata julisteita? Tai sitten vain kertoo jotakin tarinaa kuvien avulla.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy