Jotain erilaista – Kambodža

Sihanoukville suhahti suoraan kaikkien Thaimaassa vierailemiemme kohteiden ohi ja hurmasi ainakin reportterin täysin. Lähdemme kohta ajelemaan kuntoon hitsatulla bussilla kohti Phnom Penhiä ja pääsen haastattelemaan kanssamatkustajia ja kuulemaan ovatko he yhtä haltioissaan paikasta. Tarkempi kuvaus Ajokin kunnosta edellisessä videossa. Kurkistakaa, jos ette ole vielä sitä katsoneet.

 

Sihanoukville asukkaineen
Lehmät laidunsivat pitkin Sihanoukvillen katuja. Kaupungin leveille teille mahtui hyvin joukkoon, sillä ne tuntuivat Thaimaan vilskeen jälkeen lähes tyhjiltä.

Tässä kohtaa, kun olemme reissanneet viikon yhdessä ja viettäneet paikallamme kolme yötä on 30 hengen seurue hajaantunut muutamiin eri hotelleihin ja lähtenyt katsomaan kaupunkia kukin hieman eri rytmillä.

Nappasin muutaman vuorolaisen kanssa tuk-tukin ja kävimme pörräämässä ja katsomassa kaupunkia kiertoajelun omaisesti. Kaupungin ja mahdollisesti koko maan henki on todella kiehtova. Ihmiset kulkevat yöpukumaisissa asuissa iloisina ja avuliaina. Kaupungissa puhutaan paljon englantia ja valuuttana toimivat rinnakkain dollarit ja rielit siten, että jos jokin maksaa alle dollarin, niin rahaksi vaihdetaan rielit. Rahaa saa vaihtorahana takaisin tuurin mukaan, joko rielejä tai dollareita ja maksaa voi haluamallaan yhdistelmällä valuuttoja. Noin 4000 rieliä on sama asia kuin yksi dollari. Melko hämmentävää.

 

Aamu Sihanoukvillessä
Lapset ja liikenne heräilevät Sihanoukvillessä auringon noustessa.

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy