Ko Samuilta Khanomiin… ja sen yli

Ajokki Royal Khanomissa
Etapin loppusuora

Kaksi yötä Ko Samuilla riitti, ja katseita kääntäneen bussin nokka suunnattiin takaisin kohti manteretta.

Viihdepäällikön sängynkulmaan telomasta pikkuvarpaasta huolimatta liikkeellä oltiin ajoissa. Suuremmitta vaikeuksitta selvittiin myös aallokossa uhkaavasti keinuvaan laivaan ja vastarannalla sieltä uloskin. Tällä kertaa matka oli kokonaisuudessaan varsin kevyt. Pari tuntia merta, kolmisen varttia maantietä ja Pikavuoro kurvailikin jo Khanomin kaduilla.

Vajaan tunnin ajomatka Khanomiin oli ehkä tähän mennessä antoisin. Ajoittain pilvien lomasta kurkistellut aurinko ja bussissa pauhanut hittimusiikki innosti muutaman matkustajan jopa esittelemään kadehdittavia tanssitaitojaan. Innostus näytti tarttuvan myös kuskiin. Khanomin pikkukaupunkiin saavuttiin nimittäin pikavuoromaisen vähäeleisesti: bussin alppitorvea muistuttava töötti pohjassa.

Sisääntulon lisäksi myös vastaanotto oli maailmanluokkaa. Edellisellä pikavuoroetapilla Suomesta Thaimaahan taivaltaneet Krista ja Lassi toivottivat matkustajat tervetulleiksi etukäteen sumplittujen ja tingittyjen asumusten muodossa.

Iltaa jatkettiin suomalaisomisteisessa Dusty Gecko -ravintolassa, jossa pikavuoropoppoota hemmoteltiin kotimaisin herkuin: tarjolla oli niin hernekeittoa, näkkileipää kuin Juhla Mokkaakin.

Suomalaisravintola Khanomissa
Pikavuoro-menun antimia

Railakkaasta porukasta kuitenkin puuttuu muutama. Kuten live-kartasta voi huomatakin, urhea kuski jatkoi matkaansa muutaman matkustajan kera Khanomista suoraan kohti etelää selvittelemään rajanylitysasioita etukäteen ja samalla uusimaan bussin 27. päivä vanhenevaa viisumia.

Tältä osin myös Pikavuoron aikataulutukseen tulee pieniä muutoksia. Khanomista rullataan maanantaiaamuna kohti etelää. Songkhlassa vietetään pari yötä ja Malesian rajalle saavutaan näillä näkymin kuun vaihteessa.

Toivottavasti Jani seuralaisineen ehättää kuitenkin tämänpäiväisiin beach partyihin. Kristan ja Lassin järjestämiltä juhlilta voi odottaa paljon. Pikavuoropoppoon lisäksi paikalla on huhujen mukaan myös kaupungin suomalaisyhteisö, paikallisen median edustajia sekä khanonomilaiset kylähullut.

Tarkempaa reittiä Malesian-pätkälle sumplitaan piakkoin – mitä kylää, kaupunkia tai rantaa sinä suosittelet?

  1. Tuossa reitit ja aikataulut osiossa jo ehdottelinkin poikkeamista Lumutissa kun matkaatte Penangista Kuala Lumpuriin. Siellä puolella lisää tarinaa, ettei mene itsensä toistamiseksi.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy