Loppuja ja uusia alkuja

Ajokki nousi ilmaan
Ajokkikin jättää pian Australian taakseen

Lentokentillä ja -koneissa valvotun yön jälkeen tuntuu siltä kuin olisi saanut ihan kunnolla turpaan. Bangkokin kuuman kostea iltapäiväruuhka iski kovaa vasten kasvoja. Pari metriä leveällä parisängyllä makoillessa haavoja on onneksi vähän helpompi nuolla.

Maaliin tosiaan päästiin. Siltä alkaa vähitellen jo tuntua, kun vielä muutaman päivän kestävä kotimatkakin on alkanut. Viikon loppuun mennessä Australiasta on formulasirkuksen ja pikavuorokipparin lisäksi poistunut toivottavasti myös Ajokki Royal – mikäli Darwinin sataman edustalla parhaillaan pyörivä syklooni ei matkantekoa enää viivästytä.

Parin kuukauden seisomisen jälkeen pikavuorobussikin pääsee siis taas merille. Australialaisapurit eivät, yllätysyllätys, menopeliä liikkeelle saaneet ennen kuin Jani saapui urhoolliselta autonpalautusreissultaan Darwiniin. Nyt paperit on kuitenkin leimattu ja uudet seikkailut odottavat.

Ja seikkailuja todella piisaakin. Reilun viikon mittainen laivamatka on Ajokille vielä peruskauraa. Samantapaisella rutiinilla siirtänee myös kippari Laine bussinsa Melakaan tutun korjaamon suojiin.

Jani Laine Surfers Paradisessa
Pikavuorokippari punoo uusia juonia

Sitten koittaa itse kullakin paluu arkeen. Joskaan ei kovin pitkäksi aikaa.

Kun Ajokkia oltiin alun perin tuomassa Australiaan, oli sen tarkoitus jäädä maahan odottamaan laivausta Pohjois-Amerikkaan. Kimuranteista kiemuroista johtuen tätä suunnitelmaa ei nyt voitu toteuttaa, mutta pikavuoromaisen tyynesti vastoinkäymiset käänetään uudeksi seikkailuksi.

Suomessa vietettävän kesän jälkeen kipparin aikomuksena on nimittäin siirtää bussi joulukuun alkuun mennessä tuttuun Thaimaahan, josta Pikavuoro suuntaa Kambodzan, Vietnamin ja Kiinan kautta Etelä-Koreaan, mikäli mukaan vain saadaan tarpeeksi matkustajia. Koreasta Ajokki laivataan Uuteen Maailmaan touko-kesäkuussa 2013 starttaavaa Amerikan-etappia silmällä pitäen.

Lisäinfoa reiteistä ja aikatauluista seuraa lähitulevaisuudessa! Pysy kartalla – pian sinullakin on jälleen mahdollisuus hypätä bussin kyytiin!

Now that Pikavuoro has reached its goal by conquering both Asia and Australia, it is time to head home. At the moment, I am already on my way, spending my last days Bangkok. Jani will leave Australia tomorrow and Ajokki Royal will be shipped from Darwin during the weekend.

The bus will be taken back to Singapore, where Jani will be waiting for it. Then, the Captain of Pikavuoro will drive the bus to Malacca in Western Malaysia and keep it there for some months, while we all will basically spend our summer in Finland.

But then, sooner than originally anticipated it is time for a new adventure. Since Ajokki Royal could not get into Australian soil, it must be shipped to the Americas from somewhere else.

In this occasion, somewhere else is in South Korea. In December, given that the bus then is packed with a new load of passengers, Pikavuoro heads from Thailand to Korea via Cambodia, Vietnam and China.

This may be your chance to hop on board, as well! More information on the schedules and routes will be published in the near future.

  1. joo-o, mutta varmasti löytyy matkalaisia, jotka vaihtavat uima-allabaarin Janin kyytiin ja jonain päivänä joltakin pikavuoropysäkiltä aloittavat ainutlaatuisen tutustumismatkan todelliseen Aasiaan y.m. maisemiin, kuten tämä joukkio nyt teki. Huilatkaa nyt Jani ja muut hetki ja sitten kohti uusia huimia seikkailuja!

  2. En Jopesta tieda miten on pyorinyt, mutta Loytyyhan Aasiasta muutakin kuin Thaimaan lomakohteet. Nyt puhutaan kuitenkin Mantereesta, joka sisaltaa 48 maata. Ei niita omasta mielestani ihan kolmella bussireissulla olla nahty…

  1. Tervehdys kaikille blogin seuraajille!, Ajokki rantautui aamulla 27pv maaliskuuta Sri rachaan, Thaimaahan. Olin vastaanottamassa kameran kera, lastin purku onnistui hienosti!

   Parasta aikaa selvittelen tullin kanssa asioita. Hiukan on paperisotaa ollut vastassa. Kerron operaatiosta tarkemmin kun tullimuodollisuudet on ratkaistu. Itse jännitän Ajokin viisumia.

   Hyvää pääsiäistä kaikille ja nähdään pian Suomessa !

  1. Paperit kunnossa,. Ajokki on nyt takaisin tien päällä. Ikävä kyllä Australian pesusta ja laivauksista oli tullut vaurioita jotka hankaloitti satamasta lähtöä. Tarvittavat varaosat ja työkalut löytyivät tällä kertaa omasta takaa.

   Ajokille Thaimaan viisumi ratkeaa 15pv huhtikuuta mennessä.

  1. Kävin pitkään eri vaihtoehtoja läpi kun pikavuoro bankgokiin oli ohi. Nyt on tämä pikavuoro maailman ympäri matka käynnissä, panostetaan tähän ensin.. eiköhän joku päivä vielä Thaimaasta Suomeenkin ajeta 🙂

 1. Hei,
  Valitettavasti Ajokki ei saanut pitkää viisumia Thaimaahan. Lähden torstaina aamusta viemään sen Malesiaan jossa Ajokki fiksataan kuntoon tulevia pikavuoroja varten.
  Julkaisen tulevat pikavuorot kun olen päässyt takaisin Suomeen.

  1. Hienoa! Oliko alustavien suunnitelmien mukaan startti uuteen etappiin joskus syksyllä, vai meneekö ensi vuoden puolelle? Täytynee ajoittain käydä vilkaisemassa näitä sivuja, ettei mene matkan seuraaminen ohi 🙂

 2. I am so waiting for the America trip! I would like to be in the bus trough the hole continent (or continents, if you prefer that!) I hope there will be more information about this in a near future!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy