Matka Atlantin rantoja pitkin ja poikin.

 

Matkapäivä Galway:sta Traleen sisälsi paljon hienoja maisemia. Jälleen kerran olimme onnekkaita sään suhteen. Maisemat ja luonto olivat erilaiset kuin Connemaran retkellämme.

Burrenin alue on tunnettu upeista maisemistaan ja erikoisesta luonnostaan. Aamupäivällä ihailtiin Atlantin rantoja Moherin kallioilla. Päivän reitti kulki Burrenin erikoisen kallioperäisen alueen halki. Burren nimi tulee iirin kielisestä nimestä, joka tarkoittaa kivistä paikkaa. Burrenin kalliot ovat saaneet muotonsa aikoinaan jääkauden aikana. Alue on luonnonsuojelualue, ja alueella tavataan monia erikoisia kasveja.

afölkdslfa

sjaölkdflaskdf

Moherin kalliot ovat yksi Irlannin kiertomatkan huippukohdista. Nämä mahtavat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen 8km pituisena ja 210m korkeudesta. Kallioilta on upeat näköalat Atlantille ja kirkkaalla säällähän näkee Aranin saarille saakka. Moherin kallioilla on vierailukeskus, jossa on mielenkiintoinen Atlantic Edge näyttely, joka kertoo alueen luonnosta ja kiviperästä.

 

Moherin kalliot.
Moherin kalliot.

IMG_2711

IMG_2759

Matkalla lauttarantaan. Tie kävi kapeaksi ja nopeusrajoitus oli 80km/h.

TIe kapenee :)
Linja-autolla kannattaa ajaa ”pääteitä”. Hiukan seikkailuhenkeä tarvittiin tähän pätkään.

Hetkeä aikaisemmin Moherin kallioiden bussiparkissa juttelin bussikuskien kanssa reitistä, Moherista Traleen. Mielenkiinnon herätti lauttaylitys joka säästäisi aikaa noin 1-2h. He katsoivat keulaa ja sanoivat että sivuttain voi onnistua. Olihan se pakko käydä katsomassa. Mikäli onnistuu niin pääsemme nopeammin perille. Satamassa selvisi että heillä ei ollut tarjota lankkuja tai mitään muuta mitä olisi voinut laittaa renkaiden alle. Luovutettiin suosiolla ja jatkettiin matkaa maanteitse.

Hintava ylitys
Kuvasta ei tule ilmi kuinka äkki syvä ajoliuska on. Uskomatonta ettei heillä ollut tarjota mitään renkaiden alle. Ensi kerralla omat lankut mukaan 🙂

Lopulta päädyttiin reitin osalta A-suunnitelmaan eli mantereen kautta Traleen ja ajettiin suoraan stadiumille. Jonne ehdittiin 19.15 eli ihan aikataulussa. Nimittäin ensimmäinen lähtö alkoi 19.52.

Pienillä panoksilla
Vinttikoira -kilpailut ovat verrattavissa meillä Suomessa raveihin.
klsdklkds
Koirat jouksivat niin nopeasti ettei meinannut saada niitä kuvattukkaan.

Kisan jälkeen siirryttiin majoitukseemme. Omistaja ilmoitti olevansa lomalla Espanjassa ja kertoi että hänen henkilökunta ottaa meidät vastaan. Perillä odotti vaihtelevia huoneita. Osalle porukasta edessä oli järkytyksiä ja jouduttiin vaihtamaan huoneita sekä tekemään kompromisseja. Kahden hengen huoneet olivat lähes moitteettomat, mutta dormit eli huoneet missä oli enemmän sänkyjä olivat puutteelliset. Ikkunassa oli reikä, sänkyjä rikki, vettä ei tullut vessaan/hanoihin yms. Matkailu avartaa.

Lopulta yö meni hyvin ja majapaikan puutteet korvasi aivan mahtava aamiainen.

IMG_1149

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy