Matkakuumeinen info Salossa

 

Aluksi oli tarkoitus pitää info Ajokissa kuten aikaisemminkin, mutta ajattelin, että kaikki olisi parhaiten yhdessä koossa, niin vuokrasin lopulta kabinetin Salon abc:lta.

– Yhtään en osannut arvoida kuinka moni saapuisi Salon infotilaisuuteen. Hiukan jännitti. Oli mukava huomata, että kabinetti olikin täynnä väkeä. Kieltämättä hämmennyin väen paljoudesta. Olo oli kuin silli purkissa ja vähän haastava tilanne kun piti kertoa toisille ”silleille” Bangkokin pikavuorosta 🙂 Olisin halunnut jutella henkilökohtaisesti useampien kanssa. Anyway hienoa nähdä vanhoja pikavuorolaisia sekä tavata uusiakin matkalaisia.

Kertasin infossa reittiä, mitä olin jo aikaisemmin blogissa esitellyt, eli Venäjän sekä Kazakhstanin osuutta. Kiinan osuus kestää noin 4 viikkoa.

Reitti- ja aikataulu välillä Kazakhstan – Kiina on vieläkin suunnittelupyödällä.  – Ajammeko Kirgistanin kautta Kiinaan vai jopa Uzbekistanin ja Tajikistanin.

Kerroin myös, että reittisuunnitelmat saattavat muuttua olosuhteiden takia.

Infossa esiin tulleet kysymykset ja vastaukset:

 1. Milloin saavutaan perille?  – Suunnitelmien mukaan saavutan Bangkokiin 22. joulukuuta.
 2. Miten viisumit hoidetaan? ja milloin?  – Kesän aikana hoidetaan Venäjän, Kazakhstanin sekä Kiinan viisumit ja viimeistään matkan edetessä muiden maiden viisumit, mikäli vierailemme Uzbekistanissa ja Tazhikistanissa.
 3. Nukutaanko bussissa?  – Bussissa saa nukkua. Todennäköisesti nukumme joka yö hotellissa. Suunnittelen alustavasti majoitusvaihtoehtoja jo edeltävinä päivinä niin se helpottaa hotellin valintaa.
 4. Koleraa ja ripulia vastaan saatiin yhdeltä pikavuorolaiselta hyvä vinkki.
  ”Rokotteen nimi Dukolar toimii koleraa vastaan, vaikka otetaankin suun kautta. Sain sähköisen reseptin soittamalla terveyskeskukseen. Poretabletit otettiin viikon välein ja kahden vuoden päästä otetaan vielä yksi. Sitten on elinikäinen suoja. Monet turistiripulit ovat kolibakteeriperäisiä. Siksi ilmeisesti koleralääke ehkäisee myös niitä”.
 5. Miten matkaa taitetaan? –  Tavoite on ajaa vain valoisaan aikaan. Tottakai joskus kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, niin saavutaan majoituksiin välillä myöhäänkin. Etapit vaihtelevat noin 300km:sta noin max 600km:n matkoihin.
 6. Onko bussissa mahdollista ladata puhelimia jne?  – On mahdollista. Suosittelen ottaamaan matkalle mukaan varavirtalähteen sekä adapterin.
 7. Rokotukset, käytiin kevyesti läpi.  – Tulin siihen tulokseen, että jokainen käy rokotusasiat läpi oman lääkärinsä kanssa, kertomalla missä maissa matkustavat.
 8. Milloin matka pitää maksaa? – Matkasta maksetaan 30% varausmaksu kesäkuun aikana ja loppumaksu pitää suorittaa ennen bussiin astumista.
 9. Passi tulee olla vähintään 6kk voimassa saavuttaessa Thaimaahan. Hyvä varata passikuvia matkalle mukaan viisumeihin.
 10. Raha – Hiukan käteistä dollareita ja euroja. Matkan aikana voi nostaa valuuttaa. Ei kannata jättää yhden kortin varaan 🙂 Itselläni on reissuilla vähintään kaksi korttia matkassa sekä verkkopankkitunnukset.
 11. Mitä majoitukset maksavat matkan varrella? – Keskiarvolta on hyvä varata 20€/yö.
 12. Mihin hintaan koko matkan voi reissata? – Koko matka eli bussilippu, Tiibetin matka, viisumit, hotellit, syömiset ja lentolippu takaisin Suomeen. Oma arvioni on 4000 – 5000€ olisi hyvä varata kokonaisuudessaan reissun tekoon. Enemmän tai vähemmänkin voi mennä 🙂
 13. Matkavakuutus: – Hyvä ottaa kattavin matkavakuutus, joka kattaa ambulanssilennon kotiin.
 14. Tiibetiin mennään 95% mahdollisuudella junalla ja noin 5% mahdollisuus Ajokilla. Menomatka Tiibetiin tehdään junalla ja sitten takaisin Ajokin luokse, joko junalla tai lentäen. Miten kukin haluaa. Osa matkustajista on käynyt jo Tiibetissä eikä välttämättä lähde sinne toiseen kertaan. Ajan varmasti saa kulumaan toisaallakin.
 15. Lähtijöiden kesken luodaan Whatsup -ryhmä, joka toimii hyvänä viestintä kanavana Facebookin lisäksi.                                                                                                                                                                        Ne ketkä eivät päässeet Salon infoon niin seuraava info järjestetään Helsingissä 25.3 klo 10.00, tarkoitettu matkalle lähtijöille sekä matkaa vielä harkitseville. Nähdään siellä!
Kokoonnutaan linja-autoparkissa.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy