Normipäivä

Niin siinä sitten kävi, ettei tänään päässyt kovin pitkälle Kunmingin ytimestä.

Päivä kului tehokkaasti erilaisia juoksevia asioita hoitaessa: vaateparsi on uusittu lämpimämpiä kelejä silmällä pitäen, dollareita on vaihdettu Laosia varten ja niin edelleen. Yksinkertaisiin asioihin saa helposti kulumaan yhden päivän, varsinkin Kiinassa. Rahanvaihtokin on byrokratiaa parhaimmillaan. Henkilötietoja, kaavakkeita, leimoja, lisää kaavakkeita, kaavakkeiden kopioita ja runsaasti aikaa.

Myös kameran laturin kanssa oli pieniä teknisiä ongelmia, jotka onneksi ratkesivat oikean Sony-liikkeen löydyttyä. Uudelle laturille tuli merkkiliikkeessä hintaa yli 40 euroa, mutta ei voi mitään. Ilman kameraakaan ei oikein voi olla. Akkuongelmista johtuen en ole pystynyt tänään ottamaan kuvia, joten poikkeuksellisesti siis kuvaton päivitys. Videota sentään saatiin Suomen kautta kierrätettyä.

Huomisen ajopäivän ratoksi on toivottavasti luvassa lisää elävää  kuvaa Tiibetin bussimatkailusta ja kiinalaiselta vuoristotieltä, jolla talvi yllätti autoilijat.

Huomenna on siis aikaisin aamulla lähtö kohti Laosin rajaa. Kiinassa vietetään kuitenkin vielä yksi yö. Maa on jälleen tarjonnut pökerryttävän määrän kokemuksia laidasta laitaan. Ajopäivän kuluessa on hyvää aikaa jäsennellä näitäkin tuntoja paremmin paperille.

 1. Toivottavasti ohjaustehostin tikissä Luang Prabang – Vientiane osuutta silmällä pitäen

 2. Milloin talvivarustus poltetaan,ja onko Jani ,Tero ja viihdepäällikkö jo hommanut vaate ponssin jos
  vaikka oikein videoitu pätkä uutisoidaan..

 3. Hyvä että oikea akku löytyi. Parempi maksaa paljon laadusta kuin säästää muutama kymmenen euroa ja todeta myöhemmin, ettei homma pelitä. Tuli mieleen, olisiko muuten mahdollista nähdä muiden matkalaisten ottamia kuvia Kungmingista? Ehtikö kukaan käydä siellä kivimetsässä? Onnea Laosin rajanylitykseen.

 4. Tsemppiä myös henkisen ja moraalisen ryhdikkyyden säilyttämiseen erilaisia mielenlujuuden rajoja koettelevan reissun tuoksinassa itse kullekin pikavuoron matkalaiselle. Vaatii tiettyä itsekuria säilyttää henkilökohtaiset periaatteet varmaankin tässä vaiheessa aika tiiviiksi muodostuneessa ryhmässä, jossa voi olla hyvinkin erilaisia ihmisiä.
  Koittakaa miehet pysyä Miehinä ja naiset Naisina. Matka ei tarkoita arvojen heittämistä kokonaan romukoppaan, vaikka oma perhe, suku ja läheisimmät kotimaan ystävät eivät olekaan näkemässä kaikkea.

 5. Kiva lukeakin, mutta todellakin kivampi on lukea ja katsella ihania otoksia lisäksi. Hyvä että saitte kameran toimintaan taas.

  Joko nyt alkaa loppukähinät ja päämäärä häämöttää aikast lähellä. Pistäkääs kesävaatteet kassiin päällimmäisiksi jotta voitte lennossa tehdä vaihtoa.

  Kivaa ja rattoisaa matkaa ilman moraalivirttä ;-))

  es

 6. No oli jotenkin pakko moraalisaarnata, kun kuulin, että useat nuoret miehet pika-vuorolta ovat käyneet Kiinaan tulon jälkeen nyt sitten huorissa hyvinkin aktiivisesti; ensimmäinen episodi tapahtui Tiibetistä palaavassa junassa, jossa joku miespuolinen pikavuorolainen oli alkanut kähmiä samassa hytissä ollutta kiinalaisnaista, ei kuulemma ollut kuitenkaan ”raiskaus”, kun nainen oli ollut ”myötämielinen”…!!?!

  Olen sen takia aika järkyttynyt, en olisi uskonut että ”normaalit suomalaiset miehet” alkavat käydä huorissa heti kun ensimmäinen mahdollisuus tarjoutuu. 🙁
  Onneksi siellä on mukana jokunen henkilö, jotka eivät harrasta edellämainittua toimintaa.

  1. Pahoittelen että tällaisen vakavamman aiheen nostin esiin. Itse en kovin tiukka ole missään, mutta TIETYT ASIAT kyllä menevät ylitse sietokyvyn, ja en voi olla hiljaa, jos kuulen että monta pikavuorolaista nuorta miestä on käynyt huorissa, ja eivät tällä hetkellä kuulema juuri muusta puhukaan kuin siitä, miten ja missä ovat prostituoitujen palveluita käyttäneet.

   Itse olen ollut aika ahdistunut siitä asti, kun kaveri soitti bussista ja kertoi noista asioista. Surullinen ja ahdistunut. Mutta kai se sitten on ihan normaalia ? Jonkun mielestä, minusta taas ei, mutta olen sitten tiukkapipo ja sellaisena varmasti (tässä asiassa) aina pysyn. 🙁

   1. 1. >Itse en kovin tiukka ole missään
    2. >TIETYT ASIAT kyllä menevät ylitse sietokyvyn
    3. >mutta olen sitten tiukkapipo

    Sinun epäloogisuutesi ja emotionaalinen epästabilisuutesi on silmiinpistävä. Menes sinä tyttö selvittelemään oman pään sisällä tapahtuvia prosesseja ja siitä syntyviä fantasioitasi vaikkapa vanhempien kanssa (toisin kuin muiden, heidän on pakko kuunnella sinua ihan vain sukulaisuutesi takia) äläkä vuodata niitä julkiselle palstalle muka jonkun bussimatkalla olevan ”ystävän” kuulemana.

   2. Sen perusteella mitä kirjoitat, oryx, ymmärrän sinua ja tunnen sympatiaa teitä kohtaan, jota asia koskettaa.

 7. oryx
  Kantsis kyllä miettiä mitä kaikkea tulee kirjoitettua minnekkin, yleisen tason keskustelut ovat asia erikseen , mutta jonkin pienen yksittäisen porukan / ryhmän asiat ovat kyllä hyvin yksityisiä. tuosta sinunkin kirjoituksestasi on helppo yksilöidä ne ketä tarkoitat, kas kun et laittanu nimiä näkyviin.
  reissulaiset kun eivät ole mitään satu olentoja, kaikilla on oikeakin elämä jossain. että kyllä vaan sinun sietääkin pahoitella kirjoitustasi, on tuo sen verran asiatonta kommentointia. suomi 24: selta
  kun löytyy varmaan palsta surullisille ja ahdistuneille, jos on pakko purkaa tuntojaa tuolla tavalla.
  huh huh uskomatonta.

  artsa

 8. Samaa mieltä Artsan kanssa. Olen erittäin loukkaantunut ja vihainen, että kirjoitat tällaisista asioista tavalla, joka leimaa kaikki matkan miespuoliset henkilöt – minut mukaan lukien. En tunnista itseäni yhdestäkään kohtaa kirjoituksistasi.

  Jos olisit laittanut nimiä esiin, kirjoituksesi täyttäisi kirkkaasti kunnianloukkauksen kriteerit. Jos minun nimeni olisi mainittu missään yhteydessä, olisin varmasti selvittänyt sinun henkilöllisyytesi ja tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

  Lainaan sinulle rikoslakia:

  »Joka
  1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka
  2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,
  on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
  (Rikoslain 24. luku, 9 §[1])

  Törkeästä kunnianloukkauksesta laki sanoo:

  »Jos 9 §:n 1 momentissa tarkoitetussa kunnianloukkauksessa
  1) rikos tehdään joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla tieto tai vihjaus lukuisten ihmisten saataville taikka
  2) aiheutetaan suurta tai pitkäaikaista kärsimystä taikka erityisen suurta tai tuntuvaa vahinkoa
  ja kunnianloukkaus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.»
  (Rikoslain 24. luku, 10 §[2])

  Levittämäsi raiskausvihjailut täyttävät jopa törkeän kunnianloukkauksen kriteerit.

  Ymmärrätkö lainkaan, millä tavalla lähes kymmenen matkustajan maine on tällä hetkellä kärsimässä? Myös minun. Blogia lukevat niin sukulaiset, ystävät, suomalaismedia kuin mahdolliset tulevat työnantajatkin. Levittämiesi huhupuheiden ja suoranaisten valheiden tekemää vahinkoa minun maineelleni on vaikea arvioida, mutta sellaista on väistämättä tapahtunut. Ja syyttä.

  Tero Ikäheimonen

Comments are closed.

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy