Pikavuoro valloittaa Australian – esittelyssä Australian etapit

Ajokki Royalin kyydissä halki koko Australian!

Helmikuussa Pikavuoro ottaa suunnakseen Australian. Näin kaukana ei Ajokkikaan ole aiemmin käynyt.

Australia on monille unelmien kohde, jossa pitää päästä käymään edes kerran elämässä. Kengurujen maassa pikavuorolaisia hemmotellaan vaihtelevilla maisemilla – bussin ikkunoista vilahtelevat vuoroin auringossa hehkuvat uimarannat, kaupunkien kiireiset kadut ja takamaiden punaiset aavikot.

Darwinista Keski-Australiaan

Ajokki Royalin matka alkaa kansainvälisestä Darwinista, joka on sekä erilaisten kulttuurien sulatusuuni että moderni metropoli. Charles Darwinin mukaan nimetyssä kaupungissa on myös runsaasti aasialaisvaikutteita. Darwin on Northern Territoryn eli Pohjoisterritorion osavaltion pääkaupunki.

Keski-Australian Alice Springsiin on kaikkialta pitkä matka. Pikavuorolla onkin edessään noin 1500 kilometrin matka halki Australian takamaiden. Syrjäisillä eräteillä Ajokki saattaa kurvailla tuntikausia näkemättä toisia kulkupelejä.

Alice Springsin erämaakaupunki on myös portti Ulurulle, aboriginaalien pyhälle punaiselle kivelle. Alice Springsissa onkin hyvä tilaisuus tutustua Australian alkuperäiskansojen kulttuuriin.

Rantoja ja kaupunkeja Queenslandissa

Australian autioiden takamaiden jälkeen Ajokki kaipaakin jo meren äärelle. Trooppinen Cairns Queenslandin osavaltiossa on Koillis-Australian hilpeä turistikeskus, josta järjestetään runsaasti retkiä Isolle Valliriutalle sekä pohjoisen sademetsiin.

Monille Iso Valliriutta on Australian-matkan ehdoton käyntikohde. Kukapa ei haluaisi sukeltelemaan tai snorklailemaan maailman suurimmalle koralliriutalle! Turkoosin veden ja valkoisen hiekan keskeltä kelpaa lähettää postikortteja pakkasessa kärvisteleville sukulaisille Suomeen.

Cairnsista siirrytään Townsvillen viehättävään pikkukaupunkiin, kunnes matka jatkuu Brisbaneen. Tätä loistavalla paikalla sijaitsevaa suurkaupunkia hemmotellaan erinomaisella ilmastolla ja mukavalla tunnelmalla. Brisbanea kutsutaankin yhdeksi Australian ystävällisimmistä kaupungeista.

Mielenkiintoisia kaupunkeja Sydneysta Adelaideen

Sydney listataan usein maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon. Olitpa kiinnostunut modernista arkkitehtuurista tai Bondi Beachin rantaelämästä, löydät taatusti oman Sydneysi.

Sydenyssä voit matkustaa lautalla Manlyn rannoille ja ihailla Oopperataloa vesiltä tai heittäytyä huimapäiseksi ja kivuta Harbour Bridgen huipulle, jonne järjestetään ohjattuja kiipeilyretkiä.

Canberra on Australian vähemmän tunnettu pääkaupunki, jonka moni jättää reissuillaan väliin – ei kuitenkaan Pikavuoro. Canberrasta löytyy mielenkiintoista arkkitehtuuria sekä lukuisia monumentteja ja museoita.

Etelä-Australiassa Pikavuoro karauttaa Adelaideen. Suuren maalaiskaupungin tunnelman omaavassa Adelaidessa ei tarvitse stressata pakollisten nähtävyyksien kiertelystä – viehättävässä kaupungissa on mukava vain kävellä ympäriinsä ja nauttia aidosta aussitunnelmasta.

Matka päättyy Melbourneen

Reitin viimeiselle etappille Melbourneen Ajokki saapuu maaliskuun puolivälissä. Ainakin osaa matkalaisista ilahduttanee tieto siitä, että samaan aikaan vietetään Formula 1 –viikkoa.

Vaikka et olisikaan formulafani, löytyy Melbournesta takuulla riittämiin tekemistä. Australian toiseksi suurin kaupunki on täynnä kulttuuria, taidetta ja ostosmahdollisuuksia, eivätkä rannatkaan ole kaukana. Victorian osavaltion maaseutu on myös oivallinen kohde päiväretkille – alueella on maailmanluokan viinitiloja ja upeita autoilureittejä.

Haluatko nähdä tämän kaiken omin silmin? Tule mukaan Pikavuorolle!

Kuvat: iStockphoto ja SXC

 1. Kakadu national park Darwinista lähtiessä must, King´s Canyon, Uluru ja Olgas. Kävin Ulurun huipulla auringon noustessa aamuseitsemältä, nykyisin se ei enää taida olla mahdollista, Adelaide Hillsin viinitilat mm. Penfolds yms. kannattaa tsekata, Adelaidessa hyvä Suomi-seura, ottakaa yhteyttä vaikka dundernews.com-sivuston kautta. Melbourne ja Brisbane mukavia paikkoja, itärannikolle voisi jäädä loppuelämäkseen. Fraser Islandin hiekkadyynit Queenslandissa on ikimuistoinen kokemus, Great Barrier Reef on komein snorklaus- ja sukelluskohde, mitä toivoa voi. Daintree National Park löytyis taas Queenslandin pohjoisosista, siellä voi heittäytyä tropiikin tunnelmiin vesiputousten ja krokotiilien kainalossa. Villikameleita voi bongailla aavikon läpi ajaessa. Itärannikolla on monia käymisen arvoisia saaria, joista on vaikea valita. Great Keppel Islandilla patikointi ja snorklailu sekä Whitsunday Islandsilla purjehtiminen on suosittua ja ah – niin hienoa. Helmi-maaliskuussa siellä alkaa jo olla sadekausi ja voi olla epävakaat kelit vesilajeihin. Hienoa, että pääsette rundaamaan kivoja kohteita omalla bussilla.

 2. Hei kaikki
  Ylläpidämme karttaseurantaa pikavuoron matkalla ja kerroin aiemmin että teemme uusia ominaisuuksia uudelle retkelle karttaseurantaan.
  Yhtenä uutuuksista voisi mainita mobiilikartan, eli voit seurata kännykästä pikavuoron etenemistä kartalla.
  Myöhemmin taas lisää uutuuksia 🙂

  Jari
  Mastercom Oy

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy