Soulin seikkailut – Aikku ja Päivi eturivin paikoilla supertähtien musiikkigaalassa

Seoul Music Awards, Korean yksi suurimmista musiikkigaaloista pidettiin Soulissa 31.1.2013, sattumoisin samaan aikaan, kun Pikavuoron Korea-fanit Päivi ja Aikku olivat kaupungissa.

 

Päivi ja Aikku eturivissä yhdessä Korean suurimmista musiikkigaaloista.
Yksi Korean suurimmista musiikkigaaloista, Seoul Music Awards palkitsee vuoden artisteja yleisöäänestyksen, tuomaripisteiden, nettihakujen määrän ja  levymyynin perustella. Kuva Päivin arkistoista.

Tytöt olivat jo aikaisempina päivinä käyneet katsastamassa YG levy-yhtiön rakennuksen edustalla, josko sattuisivat näkemään Korean ja koko Aasian vallanneita super-artisteja. Konttorin edustalla ei ollut tarvinnut yksistään päivystää, sillä ohitse kulkevia tummennetuilla laseilla varustettuja autoja oli tiirailemassa faneja ympäri maailman.

Naisten fanitusreissu oli alkanut huimasti heidän bongattuaan TVXQ:n jo lentokentällä. YG-talo ei tuottanut tulosta, mutta Seoul Music Awards räjäytti koko potin!

Samassa hostellissa oleillut thaimaalainen reissaaja vihjaisi tytöille gaalasta ja tarkoitus oli ollut mennä bongailemaan artisteja punaisen maton läheisyyteen. Kävikin niin, että tytöt bongasivat lippuluukun, josta heille luvattiin liput gaalaan, mikäli niitä jäisi.

Liput eturivin paikoille tipahtivat, kuin taivaan lahjoina ja naiset pääsivät näkemään suorana lähetetyn gaalan, jossa esiintyivät muun muassa Big Bang, 2ne1, Super Junior ja EXO K.

 

Gaala oli kolme tuntia kestänyt konsertti, joka myös kuvattiin suorana lähetyksenä,
Gaala oli kolme tuntia kestänyt konsertti, joka myös kuvattiin suorana lähetyksenä. Kuva Päivin arkistoista.

Tytöt tekivät tuttavuutta myös edessä häärineen kuvaajan kanssa. Hyvällä huumorintajulla varustettu kuvaaja oli jutellut tyttöjen kanssa englannin-, korean- ja elekielen avulla ja varoittanut pilke silmäkulmassa tyttöjä olemaan nipistelemään häntä takapuolesta kesken kuvausten.

Tulokset ja palkitut artistit voi käydä tarkistamassa esimerkiksi allkpop sivuilta.

 

SMA
Lähemmäs lavaa ei varmaankaan edes olisi voinut päästä. Kuva Päivin arkistoista.

Korealaiset artistit ja yhtyeet ovat todella suosittuja ja maanisesti fanitettuja tähtiä ympäri Aasian ja koko maailman. Päivin ja Aikun valaisemana uskallan väittää PSY:n ja Gangnam Style:n olevan vain raapaisu kulttuuria.

Musiikkiteollisuus on viety sen verran kunnianhimoisen pitkälle, että esimerkiksi yksi tyttöjen suosikki EXO on oikeastaan EXO K ja EXO M. EXO K  esiintyy, levyttää ja kiertää erityisesti Koreassa ja esiintyy koreaksi, kun taas samalla nimellä toimii oikeastaan sama yhtye, mutta eri henkilöistä koottu EXO M, joka on suunnattu Kiinan markkinoille, EXO M esiintyy ja levyttää mandariinkiinaksi.

Useat artistit ja yhtyeet ovat siis oikeastaan eri henkilöt ja eri kieltä puhuvat bändit eri markkinoilla. Lisäksi monet artistit rynnivät Japanin markkinoille isoimmilla hiteillään japaniksi laulettuna.

Hämmentävää. Mitäs jos meillä olisi Britney Spears E, englanniksi levyttävä vaaleaverikkö ja Britney Spears L, joka puhuu sujuvaa espanjaa ja kiertää Latinalaista Amerikkaa?

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy