Suuri seikkailu alkaa

 

 

Oli vielä hämärää, kun Pikavuoro alkoi koota matkalaisia Salosta lauantaiaamuna ja syksyn suurin seikkailu alkoi. Mikonkatu Helsingissä saavutettiin yhdeksän jälkeen ja bussi alkoi jo olla melkoisen täynnä. Vielä pari matkalaista Porvoosta ja koko porukka olikin koossa.

Bussi on täynnä hyväntuulisia maailmanmatkaajia, joilla kaikilla on jo melkoisesti reissuja takanaan. Venäjän rajan ylitys sujui melko joutuisasti ja matkaa jatkettiin Viipuriin. Viipuri oli pessyt kasvojaan, mutta paljon on vielä tekemistä. Pimeä pukkasi päälle ja matkaa jatkettiin lähemmäs Pietaria sijaitsevaan motelliin, josta ei löytynytkään kaikille majoitusta. Reippaammat jäivät bussin yöksi ja baarissakin joku torkahti.

 

Matka jatkui aamulla kohti Novgorodia. Pietaria ohittaessamme ajoimme pitkin valtavaa siltarakennelmaa, joka oli omalla tavallaan kuin taideteos. ”Neuvostokylät” olivat kuitenkin pysyneet maaseudulla ennallaan ja jotkut harmaat talot olivat saaneet pari värikästä seinää. Muutokseen menee varmastikin aikaa jokunen vuosikymmen.

Pietarista Novgorodiin

Novgorod kylpi auringossa, kun saavuimme sinne alkuiltapäivästä. Neukkutyyppinen hotelli Intourist otti meidät ystävällisesti vastaan. Äiti Venäjän sanotaan syntyneen täällä. Kaupunki on siisti ja Kreml näkemisen arvoinen. Kaupunkia halkoo Olhava joki. Kaupungissa on paljon kirkkoja, jotka on kunnostettu vanhaan loistoonsa.  Autokanta on melkoisen hyvä, mutta Ladoja näkyi vielä liikenteessä jonkin verran. Myös muita erikoisia virityksiä löytyy. Kaupungin tunnelma oli mukava ja rauhallinen.

 

Musiikki soi Rahmaninovin patsaalla.

Ilta alkoi viiletä ja tielle osui pieni, hansakellari kolmine pöytineen. Otimme Home made tintuurat, joka oli nähtävästi paikallista pontikkaa sitruunalla maustettuna, ainakin se lämmitti…

Tintuuraa odotellessa

Novgorodista Moskovaan

Aamulähtö kohti Moskovaa, johon oli matkaa yli 500 kilometriä. Leveä moottoritie, eikä oikeastaan mitään näkemistä. Joko pusikoitunutta metsää tai peltoaukeita. Ilta pimeni ja Moskovan valot alkoivat näkyä. Bussissa soi Olavi Virran esittämä Moskovan valot, jotta pääsimme tunnelmaan. Moskova on todellinen suurkaupunki.

 

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy