Tragediaton tänään

Dream Beach, Nusa Lembongan
Aalloista huolimatta meri pysyi aisoissa

Silloin, kun kuvaannollisesti lentää kovaa ja korkealla, eivät mielessä juuri pyöri hetket, joina on tullut ryömittyä, kontattua ja ryvettyä – edelleen siis kuvaannollisesti.

Stratosfääristä on kuitenkin yllättävän lyhyt matka takaisin maanpinnalle. Traumojen ei tarvitse olla välttämättä henkilökohtaisia, sillä yhteisöllisesti, globaalisti tai jopa universaalisti jaetut traumat voivat koskettaa yhtä lailla, kun konteksti ja ympäröivä todellisuus on ajankohtainen. Menneen viikon aikana näin on käynyt kolmesti.

Balin Kuta Beachillä, teinibileparatiisien seitsemännessä taivaassa, jossa Pikavuorokin piipahti, arkea ei hyvällä omallatunnolla rauhalliseksi voi kutsua. Kun kadulla kävellessä klubeilta kantautuva bassonpauke pompauttaa jalkaterät puolisen metriä kadunpinnasta, tietää kaiken kuitenkin olevan omalaatuisella tavalla kohdallaan.

Paikallisten ovimiesten kaulassa roikkuvat rynnäkkökiväärit antavat olettaa, ettei aina näin ole ollut. Ne muistuttavatkin yhä kymmenen vuoden takaisesta terroriteosta, jossa menehtyneitä muistetaan pommi-iskussa tuhoutuneen baarin tilalle pystytetyn monumentin muodossa.

Mushroom Bay, Nusa Lembongan
Ajatuksia

Sumatralle ei bussilla tällä erää päästy, mikä pitkään kismitti erityisesti kuskia. Eipä juuri enää harmittanut, kun kaksi päivää sitten uutisoitiin 400 kilometriä saaren luoteispuolella tapahtuneesta maanjäristyksestä. Tällä kertaa merenpohjassa vavisuttanut jytinä ei sen suurempia vahinkoja aiheuttanut suurempia vahinkoja – toisin kuin eräänä tapaninpäivänä, jonka tapahtumia tuskin tarvitsee tässä tarkemmin käydä läpi.

Kolmanneksi kajahti Bangkokista: pari mitä ilmeisimmin terrori-iskua suunnitellutta miestä napattiin kiinni vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun Yhdysvaltain lähetystö oli varoittanut kaupungissa oleskelevia kansalaisiaan mahdollisista vaaratilanteista.

Tällä erää säikähdyksillä kuitenkin selvittiin. Epäonnenpäivästä huolimatta koneet Balilta nousivat aikalailla aikatauluja noudattaen ja laskeutuivat pehmeähkösti. Toinen Darwiniin, jossa kuski ainakin Facebook-aktiivisuuden perusteella viihtyy vallan mainiosti, toinen taas toimittajan paratiisiin, nopeiden internetyhteyksien Singaporeen.

Siispä pilvissä liitely jatkuu.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy