Vihdoin Koreassa

Korean saavuttamista ovat kaikki Pikavuorolaiset odottaneet suurella innolla. Ei siksi, että se on reissun viimeinen maa ja pääetappi, vaan siksi, että se on monille kokonaan uusi maa ja valloitus. Lisäksi korealaisten kauneudesta ja maan moderniuden ja tapojen tasosta on kuultu pelkkää hyvää.

Matka laivalla Kiinasta sujui yllättävän mukavasti suuressa tatami-huoneessa. Toivottavasti äänekäs suomalais-retkue aiheutti vain positiivisa reaktioita? Saman huoneen jakoi joukko kiinalaisia parturikampaajia, jotka olivat matkalla työharjoitteluun Koreaan.

 

Laivalla
Jenna ja Tirpi sijaavat vuodetta.

Laivalle marssittiin sisään, kuin mille tahansa risteilyalukselle ja paatista löytyikin mukavuuksia Tax Freesta karaoke-koppeihin. Meininki ja matkustustyyli ei ollut kanssamatkustajilla kovinkaan vauhdikasta. Herrat ja rouvat vaihtoivat lähes samantien pyjamat päälle ja käyskentelivät sitten niissä asuissaan ympäri laivan.

 

Niko ja passi
Maan vaihto edellytti normaaleja rajamuodollisuuksia molemmissa satamissa.

 

Merelle
Luotsi ohjaa aluksen satamasta.

Mitä Viihdepäällikön kyljelle tapahtui, on varmankin jotain ”mikä tapahtui laivalla, ja jää laivalle”. Itse heräsin yöllä kovaan naurunremakkaan, joka kumpusi ilmeisesti Tuomaksen nukkumaanmenotyylistä. Kylkiluu murtui mahdollisesti tässä rytäkässä ja on valitettavasti hieman rajoittanut herran tanssiliikkeiden kirjoa.

 

Hyvästi Kiina
Viimeiset näkymät Kiinaa tältä erää.

Korea on lunastanut ainakin tähän mennessä kaikki odotukset ja vastaanotto on ollut lämmintä, luottavaista, mutta jokseenkin ujoa. Suomen suurlähetystön väki tapasi meitä iloksemme Taru Jumak -ravintolassa, jossa saimme käytännön neuvoja oleiluun maassa ja pääsimme maistamaan Mekgeollia. Ravintolaa operoi meitäkin emännöinyt Taru Salminen, muun muassa kunniapoliisin- arvonimen saanut paikallinen ”julkkis”.

 

http://youtu.be/dlAOhMbteiY

  1. Taru Salminen on tosiaan Seoulissa paikallinen kuuluisuus joka on tullut tunnetuksi esiintymisistään TV:n talk showssa. Korealaiset ystäväni ihmettevät joka kerta siellä käydessäni hänen välittömyyttään ja sitä miten hyvin hän osaa Seoulin murretta.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy