Ajokki Etelä-Afrikassa!

Ajokin kuulumia on odotettu kuumeisesti. Tässä tulevat viimeisimmät!

Uskollisen rautarouvan matka Aasiasta Afrikkaan alkoi syyskuun lopussa. Ajokki seilasi yli Intian valtameren ja saapui Durbanin satamakaupunkiin jo lokakuun puolessa välissä. Laivamatka sujui mutkattomasti, vaikka Kippari ounasteli pahinta.

Ensikosketus Afrikan mantereeseen!
Ensikosketus Afrikan mantereeseen!

Ensimmäisellä hakureissulla ei Ajokkia satamasta kaupungille saatu. Erinäisten paperiasioiden takia Ajokki jäi vielä yhdeksi viikonlopuksi porttien taa. Maanantaina hommat alkoivat kuitenkin rullata ystävällisen ja varsin omatoimisen satamamiehen avustuksella.

– Kaveri käytännössä ilmoitti muille työntekijöille, et nää jätkät ajaa tän auton nyt ulos, sanottiin papereissa mitä tahansa, Kippari kertoi Skypessä.

Ajokkia ei ensi yrittämällä päästetty Durbanin kaduille.
Ajokkia ei ensi yrittämällä päästetty Durbanin kaduille.

– Laivaus meni lopulta ihan ok, vaikka totta kai pelkäsin, että tapahtuu sama kuin Australiassa. Ajokki on nyt kuitenkin hotellin pihassa parkissa ja kaiken stressaamisen jälkeen on helpottunut olo, Jani jatkoi.

Aivan täysin ilman vahinkoja laivauksesta ei kuitenkaan selvitty. Satamassa paikallisten työntekijöiden siirtäessä bussia Ajokista kärähti startti, ohjaustehostin hajosi ja etumaski meni tohjoksi.

– Kaverit ei osanneet ajaa Ajokilla. Onneksi olin varautunut, että startti saattaa joskus hajota, ja ostanut Malesiasta korjaamolta vara startin.

Jani on hoitanut Ajokin korjausta ja tarvittavia paperitöitä yhdessä kokeneen Pikavuorolaisen Jussin kanssa. Paikallisista, ja etenkin kundien majapaikan henkilökunnasta on ollut paljon apua.

– Hotellin manageri on auttanut paperiasioissa ja meillä on jo vakkari taksikuski, joka auttoi löytämään hyvän sähkärin.

Ajokin kärähtänyt startti.
Ajokin kärähtänyt startti.
Myös Ajokin akut hajosivat siirto-operaatiossa.
Myös Ajokin akut hajosivat siirto-operaatiossa.

Ajokkiin satamassa tulleet viat ovat korjattavissa ja näillä näkymin lähtöaikataulu Durbanista Kapkaupunkiin pitää. Pysykää kuulolla!

Video: Jani Laine
Kuvat: Jussi

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy