Ristiretki Kaukaasiaan

 

Jaahas 🙂 en tiedä mistä lähden purkamaan kuulumisia – kirjan verran olisi kerrottavaa – mutta tässä kuitenkin pieni tiivistelmä tulevasta.

Ajokki on edelleen hyvässä tallessa Bangkokissa ja matkat vaan jatkuvat!  Seuraava matkamme starttaa 1. syyskuuta eli hyvin pian. Legendaariseksi, rakkaaksi todettua Pikavuoro bussia en kerkiä, eikä oikeastaan ollut tarkoituskaan hakea Bangkokista, vaan Ajokki saa tällä kertaa huilata ja valmistautua seuraaviin mahdollisiin koetuksiin. Siitä pitää vielä puristaa ainakin yksi THE REISSU ellei useampi 😀 annetaan ajan näyttää mitä tuleman pitää.

Syksyn reissu tehdään siis toisella linja-autolla, bussi julkaistaan viimeistään lähtöpäivänä. Jää nähtäväksi onko tulevalla kulkupelillä rahkeita täyttämään jatkossa Ajokin saappaat ja löydänkö saman fiiliksen sen ohjaimissa.

Kaikkien näiden Pikavuorojen jälkeen, on taas ajatukset ihan mullin mallin ennen reissua. En osaa sanoa mistä se johtuu, onko se jännitystä vai karmean kovaa matkakuumetta ? Mikä saa ihmisen järjestämään näitä ? Onko se seikkailunhalu vai vaan jonkinlainen hulluus?  Olisi vielä sata asiaa, mitä haluaisin tehdä ennen matkaa ja toiset sata mitä tehdä matkalla, mutta murto-osaan on aikaa ja resursseja. Joten jälleen kerran, mennään tutulla kaavalla ja ajatuksella, että asioiden on tapana järjestyä. Yleensä matkasuunnitelmat rakentuvat kuin itsestään matkan aikana.

Uskon että monelle nojatuolimatkalaiselle on jo tullut ilmi, mitä Pikavuoro tyyli on, matkustamme, sopeudumme ja elämme siinä hetkessä. Mielestäni hetkessä matkustaminen on parasta. Välillä eteen tulee todella hienoja yllätyksiä ja välillä vähän vähemmän hienoja.  Alustava runko toki matkoilla on, mutta lopulta matkustajat ovat isossa roolissa ja matkustajat tekevät siitä yhdessä ikimuistoisen matkan. Tälläkin kertaa reissun aikana matkalaisia tulee kyytiin sieltä sun täältä, sekä jää pois sinne sun tänne 😀

Bangkokin matkasta olen toipunut varsin hyvin ja vaikuttaa siltä, että niin on Pikavuoron Bangkokiin kyydissä olleet matkustajatkin. Nimittäin yli 20 heistä on mukana seuraavalla seikkailulla, mikä yllätti minut positiivisesti. Mukaan matkaan on myös ilmoittautunut uusia kasvoja. Viihdepäällikkö Pöken osallistuminen matkalle on jälleen kerran mysteeri, niinkuin aina ennenkin. Odotan pelon sekaisin tuntein Viihdepäällikön yhteydenottoa!

Tällä kertaa matkaamme Kaukaasiaan. Matkastamme on tulossa jälleen mielenkiintoinen seikkailu, mikä kulkee Euroopan ja Aasian rajalle, aina Mustanmeren kautta Kaspianmeren ääreen. Takaisin Suomeen tullaan Venäjän kautta. Koko matkasta pitäisi kertyä 38 päivän rundi, useiden maiden ja mantujen kera. Yksi laivaylityskin koetaan Ukrainasta Georgiaan. Ylitykseen menee yli 50 tuntia. Itseäni jännittää toimiiko bussi ja ehditäänkö laivaan aikataulussa. Toisia matkustajia varmaan jännittää, mm. miten pystyvät olemaan laivamatkan ilman internettiä. Kohta nämä kaikki selviää…. Pysykää siis kanavalla…

 

Tuttuun tapaan pyrimme raportoimaan matkan varrelta kuulumisia kuvien kera.

Kuulemisiin….

Terveisin, Pikavuoro Kippari Jani Laine

 

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy