Selkeät suunnitelmat – näin valloitetaan Amerikka

Ennen ensi viikon lauantain (11.8.) Helsingin pikavuoroinfoa, jossa käsitellään myös Korean-matkaa, on aika kiitää asioiden edelle.

Pikavuorokippari J. Laine on pähkäillyt päänsä puhki, punninnut vaihtoehtoja ja todella työstänyt aivosolujaan. Tuloksena on mustaa valkoisella ja viivoja kartalla: Amerikan-etapin reittisuunnitelma on valmis!

Pohjois-Amerikka – Alaskasta Texasiin

Merimaisemaa Alaskassa
Amerikan-etappi alkaa Alaskasta (kuva: Flickr / alana sise)

Pohjois-Amerikassa antaa Pikavuorolle paljon. Niin kilometreissä, maisemissa kuin epäilemättä kokemuksissakin mitattuna.

Liikkeelle lähdetään heinäkuussa 2013 ja lähtöruutu on näillä näkymin Alaskan pohjoisosassa sijaitseva Deadhorse, josta reilun 12 000 kilometrin matka kohti Yhdysvaltain eteläosaa alkaa. Ensimmäiset suurkaupungit tulevat vastaan vasta rajan toisella puolen: Kanadassa käydään katsastamassa muun muassa Edmonton, Calgary ja Vancouver.

Golden Gate Bridge, San Francisco
Pikavuoro saattaa päästä San Franciscossa kruisailemaan Golden Gate Bridgelle (kuva: Flickr: chadh)

Amerikan ihmemaahan, Yhdyvaltoihin, livahdetaan länsirannikon tuntumasta. Seattle ja San Francisco tulevat vastaan jo varsin pohjoisessa, etelämmässä taas käväistään enkelten kaupungissa Los Angelesissa.

Kun matkakassat on saatu Las Vegasissa vähintään tuplattua, posotetaan kohti itää, Texasin osavaltioon. Ainakin Dallasia ja Houstonia ihaillaan paikan päällä ennen siirtymistä Brownsvilleen aivan Meksikon rajan tuntumaan. Perillä ollaan syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Katso Pohjois-Amerikan reitti Google Mapsissa!

Syyskuu Väli-Amerikassa

Auringonlasku Costa Ricassa
Costa Ricassa voidaan ehkä ehti huilahtaa (kuva: Flickr / jetpunk)

Kun Pohjois-Amerikan kokoinen muodollisuus on saatu pakettiin, siirtyy Pikavuoro Väli-Amerikkaan.

Meksikossa ajellaan pääosin itärannikkoa pitkin piipahtaen välillä maan pääkaupungissa. Kääpiövaltiot Guatemala, El Salvador, Nicaragua ja Costa Rica runnotaan läpi reippaalla aikataululla. Perillä legendaarisella Panaman kanavalla ollaan viimein syyskuun loppupuolella.

Pakon sanelemista syistä pikavuorobussi Ajokki Royal rahdattaneen tässä välissä laivalla Kolumbiaan matkustajien siirtyessä meriteitse tai lentäen Etelä-Amerikan puolelle.

Etelä-Amerikka päästä päähän

Andit, Chile
Chilessä nähtäneen Andit (kuva: Flickr / alextorrenegra)

Etelä-Amerikka lienee kilometreissä mitattuna tähänastisista pikavuoroetapeista pisin. Matkaa Kolumbian huipulta perille maailman eteläisimpänä pidettyyn kaupunkiin, Argentiinan Ushuaiaan kertyy vähintäänkin 15 000 kilometriä.

Kilometrit tuskin tuntunevat kokeneen kipparin ja kaiken nähneen bussin kyydissä juuri missään. Tästä pitänevät huolen myös silmää hivelevät maisemat.

Kun Pikavuoro laskettelee Kolumbiasta Ecuadorin, Perun ja Bolivian kautta Chileen on ympärillä pelkkiä luonnonihmeitä: lännessä Tyyni valtameri, idässä puolestaan Andien vuoristo. Pätkän suurin asutuskeskus on Chilen pääkaupunki, lähes viiden miljoonan asukkaan Santiago.

Ushuaia, Tulimaa, Argentiina
Amerikan-pätkä päättyy Ushuaiaan, Argentiinan Tulimaahan (kuva: Flickr / v1ctor)

Aikaa riittänee myös rentoutumiseen, sillä etappi on tarkoitus taittaa noin kahdessa kuukaudessa. Lähtö tapahtunee lokakuun alussa ja perillä aivan etelässä ollaan marraskuun loppuun mennessä.

Katso Väli- ja Etelä-Amerikan reitti kartalla!

Tervetuloa turisemaan niin Amerikan kuin Koreankin matkakohteista, reiteistä ja aikatauluista pikavuoroinfoon Helsingin Elielinaukiolle lauantaina 11.8. kello 17!

 1. Oletteko miettineet turvallisuustekijöitä etelä-amerikassa matkusteltaessa? Siellä taitaa olla vähän ”villimpi” meno maanteillä kuin esim. Aasiassa?

 2. Heippa! Mietin, että milloin liput tulevat myyntiin ja onko mahdollista ehkä ostaa lippu alkupisteestä Houstoniin asti? Ajattelin, että jos lähden reissuun haluaisin ehdottomasti vielä New Orleansiin, mihin Houstonista pääsee aika kätevästi.

  1. Onnistuu, tervetuloa pikavuorolaiseksi!
   Liput tulee myyntiin pikavuoroinfo päivänä eli 8.11 lähtien. Mikäli et pääse tulemaan infoon niin voit tiedustella lippusi sähköpostitse/puhelimitse.

  2. Lippuja voi jo kysellä Janilta (pikavuorobangkokiin (at) gmail.com) ja lyhyemmät pätkät onnistuvat varmasti. Ehdottomasti kannattaa tulla myös lauantaiseen infoon paikalle – siellä saat vielä parempia vastauksia ja voit ehkä jopa vaikuttaa vielä reittiinkin 🙂

   K

 3. Mutta hei,
  eihän noissa kilometreissä ja tuossa reitissä, tai koko hommassa ole kerrassaan mitään järkeä. Kerrassaan päätöntä.

  Eeppinen reissu siis tiedossa! Tämä taitaa jo haastaa Keski-Aasian seikkailutkin.

  1. Tämä on alustava reitti- ja aikataulu jolla päästään alkuun. Helsingin infossa tulevana lauantaina fiksataan reittiä sekä aikataulua. Pyritään toteuttamaan pikavuorolaisten toiveet 🙂

   1. Juu,
    reitti on oikeasti ihan hyvä. Lähes navalta navalle, ja siinähän on rock’n’rollia jos missä. Ja ainahan sitä voi säätää tarvittaessa vielä matkallakin, eikös juuri se ole pikavuoroilun suola. Tai no, ainakin yksi mausteista.

    Täytyy tulla lauantaina paikalle palaveeraamaan. Onhan se soppa toki sakeampi kun kokkeja on monta.

 4. Hei, onko teillä tarkkaa päivää heinäkuulle jo? Tuleeko millon tietoa noista hinnoista lyhyemmistä matkoista, esim alaskasta losiin tai las vegasiin?

   1. Todella vahva oletus. 🙂 Meitä on maapallolla n. 7 miljardia, joista n. 4 % asuu USA:ssa. En usko, että edes tuosta 4 %:sta lähellekkään suurinosa tietää ko. asiaa vaikka kyse on heidän omasta historiastaan. Kokeile pientä galluppia satunnaisilla ihmisillä, niin huomaat, että ei kaikki ole samassa kanootissa. Ja hyvä niin. 🙂

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy