Aurinkoista säätä ja puolipilvisiä kuulumisia

Setä Samuli ja Ajokki
Setä Samulilla on asiaa

36 astetta näytti Janin mukaan lämpömittari parhaimmilaan Darwinin eilispäivän paahteessa.

Hiki hatussa oli siis kippari saanut paperiasioiden perässä juoksennella. Iltaan mennessä kuski oli saanut kierrettyä niin tulli- kuin karanteeniasioista vastaavat virastotkin. Paperiasioiden luonteenomaisesta rasittavuudesta huolimatta kuski kuulosti varsin tervejärkiseltä ja äityi jopa kehumaan viranomaisten toimintaa.

– Virastoissa on ihan eri meininki kuin kehitysmaissa. Vähän kuin Suomessa asioisi, hommat toimivat niin kuin pitääkin. Suomeen erotuksena tosin se, että täällä asioita hoitavat ihmiset pyrkivät ihan oikeasti auttamaan, listasi kuski illalla käydyssä, huonojen internetyhteyksien varjostamassa nettipuhelussa.

Ajokki siis oli edelleen laivafirman varastossa, karanteenitilassa, josta poispääsyyn vaaditaan vihreää valoa monenlaiselta valvojalta, joista suurimpana yksittäisenä huolenaiheena on nimenomaan karanteenisääntely, jonka tavoitteena on suojella Australian ainutlaatuista ekosyystemiä ulkopuolisilta tunkeilijoilta.

Näitä tunkeilijoita taisi sitten bussin verenkierrosta löytyä – Ajokki ei nimittäin tämänaamuista terveystarkastusta läpäissyt. Nyt tiedossa on suursiivous. Tätä naputellessa kippari onkin parhaillaan etsimässä sopivaa pesetyspaikkaa kulkupelilleen.

Vielä tuokaan ei välttämättä riitä. Kauhutarinana Jani sai nimittäin Darwinissa kuulla, että auto saatetaan joutua desinfioimaan useita kertoja, mikäli epätoivottuja organismeja tarkastuksessa löytyy. Pesu ei siis vielä takaa mitään, ei vaikka sen suorittaisi joukko ammattilaisia.

Onkin jälleen aika ristiä sormet ja toivoa parasta. Tai sitten vetää työhaalarit päälle ja hyökätä kuskin apujoukkoihin – tarjous koskee niin pikavuoromatkustajia kuin muitakin matkaa seurailevia. Setä Samulia vapaasti lainaten: I want you for Ajokki Royal.

Ajokki Royal did, unfortunately, not pass the first check to enter the Australian soil.

This means a quite heavy cleaning and disinfection operation is going to take place in Darwin as soon as Jani the Driver has found a couple of talented cleaners to take care of the vehicle. Until then it is, once again, time to cross fingers and hope for the best.

  1. Hei, Pikavuorolaiset!

    Tsiigatkaa, jos sattuu teille sopivalle paluupäivälle löytymään Air Asian Sydneyn lentoja. Aloittaavat uuden reitin 1. huhtikuuta ja nyt seuraavat viisi päivää myynnissä superhalvalla noita avattavan reitin lentoja. Tarjous siis voimassa vain 17.-22. tamikuuta, pitäkää kiirusta! Oli esim. Sydney – Kuala Lumpur 199 RM all in fare.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy