Dar es Salaam – puolimatkan hengähdystauko

Matka Iringasta Dar es Salaamiin sujui kivuttomammin kuin osasimme aavistaa. Hidasteita matkalla toki oli, pikkukyliä alhaisine nopeuksineen ja töyssyineen. Tie kuitenkin muuttui paremmaksi, ja edellispäivän hullut kuljettajat eivät tuntuneet aivan yhtä kuumottavalle paremmalla tiellä. Kaahareita riitti myös tällekin pätkälle. Rekan raadot tienposkessa kertoivat omaa surullista tarinaansa kaahailun seurauksista.

Ajoimme matkalla myös Mikumin kansallispuiston läpi. Tiemaksua ei peritty ja aikaisempiin puistoihin verrattuna kulkuväylä oli hienossa kunnossa, lähes kuopatonta päällystetietä oli koko matkalta. Useista Afrikan eläimistä oli tien varrella varoituskylttejä, mutta suurin osa pysyi piilossa. Muutaman kirahvin, seepran ja puhvelin onnistuimme bongaamaan lukuisten antilooppien lisäksi.

Matkalla Iringasta Dar es Salaamin oli myös vuoristoa. Serpentiinitiellä näkyi joitakin rekanraatoja.
Matkalla Iringasta Dar es Salaamin oli myös vuoristoa. Serpentiinitiellä näkyi joitakin rekanraatoja.

darmaisema

Muutama ”bambi”.

Illan hämärtyessä saavuimme Dar es Salaamin esikaupunkialueelle. Matkan eteneminen hidastui huomattavasti ja ajoittain jouduimme pysähtymään ruuhkaan. Kadun varret olivat täynnä slummiasutusta hökkeleineen ja kaupustelukatoksineen. Pimenevässä illassa kaupungista muodostui sekava ensivaikutelma. Jollain tavalla kaaos muistutti Bangkokia vuonna 2005.

Dar es Salaam on Pikavuorolle eräänlainen välietappi. Pidämme viikon hengähdystauon ja käymme samalla Sansibarilla. Yhdeksän matkustajaa hyppää Darissa kyydistä pois. Osa jatkaa matkaansa Aasiaan, osa palaa kotiin. Kun maanantaina jatkamme matkaa kohti pohjoista, kyydissä tulee olemaan 11 pikavuorolaista.

Lähestyessämme Darin keskustaa istuimme muutaman pois jäävän matkustajan kanssa bussin takaosan Kuppikulmassa, kuuntelimme Pikavuoro-biiseiksi muodostuneita kappaleita ja fiilistelimme kaikkea kokemaamme. Tunnelmat olivat ristiriitaiset: ilmassa oli lähtemisen riemua ja samalla haikeutta. Monta hyvää tyyppiä ja mahtavaa persoonaa poistuu Pikavuorolta. Jälleen kerran tasapaino järkkyy hetkeksi, kunnes rauhoittuu ja löytää uudet uomat.

Pullojen kierrätystä tansanialaisittain.
Pullojen kierrätystä tansanialaisittain.
Kuvassa Teemu, minä, Suski, Ville ja Marco. Suski ja Marco hyppäävät Darissa pois kyydistä. Valitettavasti.
Kuvassa Teemu, minä, Suski, Ville ja Marco. Suski ja Marco hyppäävät Darissa pois kyydistä. Valitettavasti.
Dar es Salaamin satama- ja rantanäkymää.
Dar es Salaamin satama- ja rantanäkymää.

Osa matkustajista oli katsonut majapaikan valmiiksi ja katosi heti mahdollisuuden tullen eri suuntiin. Me loput jäimme kyselemään kattoa päänpäälle ja etsimään paikkaa jonne bussin voi turvallisesti pysäköidä viikoksi. Alustavasti valmiiksi katsottu paikka osoittautui Ajokille liian pieneksi. Toinen aidattu alue puolestaan oli kadunpätkällä, jossa Ajokilla ei ollut tarpeeksi tilaa kääntyä. Hetken vekslattuaan Jani luovutti ja pysäköi bussin hotellin eteen kadun varteen. Seuraavana iltana bussi siirrettiin vartioidulle parkkialueelle Darin keskustan tuntumaan.

Hengähdystauko ja irtiotto isosta porukasta tekee pikavuorolaisille hyvää. Itse ainakin nautin vaihteeksi siitä, että ympärillä on vain muutama henkilö. Takana on tiiviitä ajopäiviä ja paljon bussissa istumista. Durbanista lähtijöillä on takanaan lähes 10 000 kilometriä ja Kapkaupungista tulleilla 8000 km. Matkaa on jäljellä vielä tuhansia kilometrejä, joita varmasti tullaan osittain tykittämään pitkinä ajopäivinä ja yhden yön stopeilla. Edessä on vielä melkoinen seikkailu, josta ei haasteita tule puuttumaan. Sansibarin hiekkarannoilla on hyvä ladata akkua ja valmistautua tulevaan.

Haluan vielä omalta osaltani kiittää Dar es Salaamiin saakka mukana olleita matkustajia. On ollut mahtavaa tutustua teihin ja matkustaa kanssanne! Teitä tulee ikävä! Halataan kun tavataan!

Tänään soi: Queen – Show must go on

__

Dar es Salaam

Pikavuoro arrived to Dar es Salaam on Monday. We are having one week stop over. During that time we will also visit Zanzibar.

Stop in Dar es Dalaam is making some changes to Pikavuoro. 9 of the passengers will leave, some will fly home and others continue their trip to South East Asia. When we continue towards North on next Monday, there will be 11 of us.

It´s good to have a one week break and take a little distance to the crew. The trip so far as been an adventure. Make’s since to stop for a while and think about all the things we have experienced and get ready for the future challenges. Even we have almost 10 000 kilometers behind us, we still have thousands kilometers to go.

I want to say Thank you to all the leaving passengers! It´s been a pleasure to get to know you and travel with you. You’ll be missed!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy