Dunhuong

Saavuimme alkuillasta Dunhuongiin ja kaupunki näytti jo pimeässäkin oikein mukavalta. Kaupunki sijaitsee Gansun maakunnassa. Kaupunki on todella viehkeä ja erittäin siisti. Upeat värivalot valaisivat katuja ja kiinalaiset kirjaimethan näyttävät ihan kuin olisivat pelkkiä koristeita.

Aamulla lähdimme tutustumaan Mogaon luoliin, joita myös kutsutaan Tuhannen Buddhan Luoliksi. Mongaon luolat ovat 492 luolan kokonaisuus. Legendan mukaan munkki Le Zun sai näyn tuhannesta buddhasta ja suostutteli rikkaan silkkitien pyhiiinvaeltajan rahoittamaan ensimmäisen temppelin. Buddhalaiset munkit kokosivat paikkaan kirjoituksia ja pyhiinvaeltajat tekivät luoliin seinämaalauksia.

Buddhalaiset munkit arvostivat askeettista elämää, ja uskoivat kaukaisten luolien auttavan valaistumisessa. Maalaukset toimivat meditaation apuna, valaistuksen etsimisen kuvallisina esityksinä ja buddhalaisen uskonnon opetusvälineinä lukutaidottomille kiinalaisille.

Kolme reipasta naista lähti tutustumaan Mingshan dyyneihin ja he valloittivat ne kertaheitolla. Dyynejä kutsutaan myös laulaviksi dyyneiksi, mutta tällä kertaa laulu oli liian vaimeaa, jotta sitä olisi voinut kuulla.

Kiinalainen ruoka on muuttunut entistä paremmaksi ja tuntuu melkoisen mukavalta, kun poliisi ei väijy joka kulmassa.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy