Farang go

Janin Laineen kuulumiset matkalta Phnom Penhiin:

Lähdettiin Chiang Maista 29.3. klo 19.00 ja saavuttiin Pattayan pysakille aamuyhdeksältä. Matka meni loistavasti lukuunottamatta vesisadetta ja vilkasta rekkaliikennettä.

Chiang Maista Nakhonsawaniin mahtuu vuoristoa, huonokuntoista tiestöä, kauniita maisemia, sekä useita poliisin checkpointteja. Meidät pyydettiin pysähtymään kerran. Poliisit jäivät sanattomiksi, koska heille ei ilmeisesti ole annettu ohjeita mitä tehdään, kun pysäyttää suomalaisen bussin. Pienen tuijottelun jälkeen poliisit sanoivat ”farang go”.

Pysähdyttiin muutaman tunnin ajomatkan jalkeen Lampangin provinssin huoltoaseamalla tankille ja iltapalalle. Tarkoitus oli myös moikata suomalaista ystävää, joka toimii opettajana paikaillisessa koulussa. Valitettavasti aikataulumme ei kohdanneet.

Nakhonsawanissa (240 km Bangkokista pohjoiseen) pidimme safkatauon. Ayutthayan, ”Thaimaan entisen pääkaupungin”, jälkeen käännyimme kehätie 9:lle, jolta päästiin mukavasti valtatie seiskalle kohti Pattayaa.

Valtatie 7:lla Chonburin service pointilla syotiin aamupala. Pääsimme syömään heti aamusta kunnon roskaruokaa, mihinkäs muualle kuin mäkkäriin.

Matkalla mukana oli kaksi tuttua pikavuoromatkustajaa: Jussi ja viihdepäällikkönä toiminut Tuomas.

Tavattiin Chiang Maissa hämeenlinnalaisia Thaimaan-matkailijoita. Olivat seuranneet reissuamme ja päättivat matkustaa kanssamme Pattayalle asti. Heillä oli valitettavasti mennyt reissusuunnitelma uusiksi Thaimaata kiusaavien sateiden takia. Nyt oli oiva tilaisuus nauttia Ajokin kyydistä.

Ilmasto on ollut hyvin vaihteleva lähestulkoon koko Aasiassa. Japanin tsunami, runsaita vesisateita ja myrskyjä Thaimaassa. Chiang Maissa koettiin myös melko voimakas maanjäristys. Kadulla valotolpat heiluivat ja ihmiset tulivat pelokkaina ulos rakennuksista. Vietimme iltaa silloin suomalaisessa ravintolassa nimeltä The Shining Bar.

Kylmästa yöstä johtuen paikallisessa bussissa oltaisiin paleltu, koska niissä ei ole lämmittimiä lainkaan. En olisi uskonut, että Thaimaassa joutuisin laittamaan lämmittimet päälle. Niin vain piti tehdä. Saatiin bussiin mukava lämpö.

Toivottavasti saamme myos huomenna mukavan ajokelin. Huomisen matkan pituus on 650 kilometriä, 200 kilometriä lyhyempi etappi kuin Chiang Mai – Pattaya. Kambodzan tiet ovat varmasti haastavammat kuin Thaimaan.

Huomenna startataan aikaisin aamusta klo 6. Mukaan on tulossa satunnaisia matkustajia sekä ohjaustehostimena toiminut pikavuoromatkustaja Tomi T., jonka suunnitelmista lisää Havaintoja matkan varrelta -blogissa ja jolta saamme mahdollisesti seuraavan etapin kuulumisia myös tänne Pikavuoron puolelle. Raja olisi tarkoitus ylittää ennen puolta päivää.


Starttipysäkillä Chiang Maissa.


Ruokatauko Mäkkärillä.


Tuomas Pattayalla Pikavuoron katolla.

 1. Hämeenlinnalaisille terveisiä jos vielä matkaavat mukana. Jos kylmyys vaivaa, onhan teillä mukana ne ”talvi” varusteet. Täällä ei kevät sitten millään tunnu alkavan, lunta satelee harvasepäivä.
  Mukavaa matkan jatkoa.

  1. Huomasin saman. Voi olla että se on joku pakollinen rekisteröitymisjuttu tai sitten ovat löytäneet turvallisen parkkipaikan poliisiaseman pihalta. Parin sadan metrin päässä on Green Mood Guesthouse ja muitakin majapaikkoja on poliisiaseman pohjoispuolella.

 2. Minulta meinasi mennä ihan ohi, että bussi jatkaa matkaa ja vieläpä, että olette tänne Kambodzaan tulossa. GPS-seuranta näyttäisi teidän olevan Sihanoukvillessa. Sieltä on Phnom Penhiin ihan hyvä tie. Kestää 3-4 tuntia kaupungin laidalle ja liikenteestä riippuen ehkä tunnin verran keskustaan.

  Ilmoitelkaa mistä teidät täältä löytää, niin tulen moikkaamaan.

  t: Unelmasta Arjeksi -bloggaaja

 3. Hienoa Jani! On hyvä että nuorella miehellä on voimia ja rohkeutta ajella ”turuilla ja toreilla”.
  Edelliseen kommenttiini jo kirjoitinkin että varmaankin Ajokki vielä suuntaa keulansa kohti
  lähtöruutua eli Suomeen ja Saloon.
  Eihän tuo seikka ole lainkaan varmaa, mutta jos kipinä hommaan syttyy ja resursseja löytyy, niin mikäs ettei. Tosin bussia pitäisi ennen paluumatkaa hieman entrata. Olisko isokin probleema?

  Paljon onnea ja iloista mieltä Teille sinne jonne moni halajaa täältä lumen ja pakkasten keskeltä.

 4. sponssi, eikö joku ole matkan aikana useasti maininnut kyseisestä pr projektista.
  Mielestäni SALON TILAUSLIIKENNE OY voisi ilmoittaa tilinumeron mihin me tavalliset taatelin tallaajat voisimme Jania tukea.Nuo visan kanssa tehtävät maksut vähän arvelluttavat.
  Voisi tietty Janille lähettää postilokeroon suoraan kirjeellä,mutta nekin käännetään matkalla,viittaan uutiseen.arvolähetykset..
  Uusia tuttavuuksia löytynyt matkan varrelta,kuten TTö,nomad ja uutena virpij,tosi kiva.
  Kaikkea hyvää teille kaikille mukana viihtyneille.
  Olette monet rajat ylittäneet.Miten niistä selvii.
  Näin videon miten vaikeat asiat hoituu kielimuurista viis.
  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Jokeltavat%20kaksospojat%20intt%C3%A4v%C3%A4t%20toisilleen%20-%20katso%20video/art-1288379458279.html viikonloppuja!

 5. Syyna on se, etta Kambotseasta on aika haastavaa loytaa turvallista sailytyspaikkaa nopealla aikataululla bussille. Eli, jotta bussista on ylipaataan jotakin jaljella syksylla matkan jatkuessa, lienee viisaampaa saataa (meille tutussa maassa) Thaimaassa jatkoaika konstilla milla hyvansa. Sielta loytyy myoskin luotettavampia sailytyspaikkoja paremmin.

 6. näin maallikkona en vaan tajua:ei löydy bussille paikkaa?? eikös sen voi pysäköidä mihin tahansa kadunvarteen ja siirtää tarvittaessa seuraavalle kadunpätkälle…?terkuin plondi =)

 7. Tiia:

  Toki voisi parkkeerata mihin vaan kadunvarteen ja syksylla siita ei olisi jaljella varmaan edes runkoakaan. Kambotsa ei ole aivan samalla turvallisuustasolla kuin Suomi tai edes Thaimaa. Ihmiset vievat kaiken rahaksi muutettavan, mukaan lukien kaivonkannet kaduilta, myydakseen ne romurautana eteenpain. Pakko olla hyvin vartioitu parkkipaikka ja sittenkaan ei ole mikaan varmaa. Meiltakin vietiin bussista vartiodulta alueelta akut. Vartijat olivat taman homman takana, koska he olivat silminnakijoita ja ilmeisesti mukana koko hommassa.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy