Hikinen, mutta onnistunut startti

Melko kuuma päivä valittiin aloittaa reissu, mutta tulipa suhautettua tänne Rayongiin. Bussi jaksoi kulkea hyvin kaikki tuulettimet päällä pyörien ja matkalaisia vilvoittaen. Ajokki Royal ei kuskin mukaan tuntunut ihan vielä entiseltään, vaan hiema jäykähköltä kaikkien korjauksien jäljiltä, mutta palaset hioutuvat tulevien viikkojen aikan kyllä toivottavasti paikoilleen.

Pikavuorolaiset
Ryhmäkuva matkan startanneista pikavuorolaisista.

Rayongiin löydettiin hyvin muutaman tunnin ajon jälkeen. Täällä olemme jakautuneet kahteen eri hotelliin ja osa seurueesta nappasi jo iltapäivästä veneen Koh Sametille, johon huomenna suunnataan päiväretkelle tai yöksikin.

 

rayongin haku
Mitä tarvitaan hotellin löytämiseksi Rayongissa? Älypuhelin, kolme pikavuorolaista, videokuvaaja ja reportteri.

Bangkokista hyppäsi mukaan myös Heikki Tanskanen, joka tallentaa matkan kulkua kamerallaan ja leikkaa tänne blogiinkin videomateriaalia pitkin reissua. Heikki on ensikertalainen, kuten minäkin, täällä Aasiassa ja innostui heti vihreistä maisemista, lava-autoista ja temppeleistä.

Thaimaassa on tosiaankin yllättävän vehreää maastoa, vaikka kuumuutta riittää. Värikkäitä temppeleitä on paljon, ja joka kulmalla seisoo vähintään pieni kimalteleva alttari. Valtaisat lava-autot ovat selkeä statussymboli ja pienten katujen ahtaudessa kahden auton kohtaaminen onkin mielestäni lähinnä koomista ja kertoo jostain murroksesta mitä täälläkin käydään idän ja lännen, perinteiden ja markkinatalouden välillä.

 

Kuvaaja Heikki Tanskanen
Videokuvaaja Heikki vauhdissa.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy