Kohta mennään

Bangkok on osaltani paketissa ja lähden huomiselle Suvarnabhumin kohtaamispaikalle Pattayalta käsin, Ajokin kyydillä. Muutama pikavuorolainen hyppää myös mukaan täältä, mutta suurin osa kohtaa ja kohdataan sitten keskiviikkona lähdön hetkellä.

Täällä Pattayalla bussia on vielä hieman siivoiltu viimeisten korjauksien jäljiltä ja pääsinkin heti puunaamaan ikkunoita. Järjettömän hikistä hommaa näillä leveyspiireillä! Bussi on nyt kuitenkin aika komeassa kunnossa ja matkustajien iloksi on muutama edellisillä reissuilla huurtunut ikkuna vaihdettu ja muutenkin Ajokille on tehty perusteelliset pohjatyöt. Kuten näkyy, on blogin ulkonäköäkin hieman päivitetty. Kyllä nyt kelpaa startata.

 

Jani ja Ajokki
Jani puunaa silmäteräänsä Ajokki Royalia lähtökuntoon.

Uusia matkustajiakin on vielä ilmoittautunut mukaan ja Jani viettikin yhden aamupäivän Bangkokissa, Kiinan suurlähetystössä viisumeita hakiessa. Homma ei luistanut ihan oppikirjamaisesti ja spekuloimmeki Kiinan poliittisten muutosten ja tapahtumien vaikuttaneen ainakin hetkellisesti myös viisumeiden saannin monimutkaistumiseen. Hätää ei ole, sillä viisumit saatanee vielä matkan varrelta.

Reissun kuopuksen ja suoraan pitkältä laivapestiltä töistä tupsahtaneen Thalan kanssa seikkailtiin lähetystön lisäksi paikallisessa sairaalassa Bangkokissa. Sekös vasta olikin eksotiikkaa. Mistään dramaattisesta sairaudesta ei ollut kyse, vaan varmistelimme vielä viimeisiä rokotuksia kuntoon.

Ensimmäisellä reissulla kertakaikkisen upeaan sairaalaan saimme rekisteröidyttyä ja varattua ajan seuraavalle päivälle. Seuraavana päivänä saavuimme sovittuun aikaan sovittuun viidenteentoista kerrokseen. Noin puolitoista tuntia myöhemmin olimme ulkona ja rokote käsivarressa.

Tänä aikana meitä palveli vastaanottaja, hoitaja, joka mittasi verenpaineen, toinen hoitaja, joka oli läsnä myös lääkärin vastaanotolla, itse rokotteen antanut hoitaja ja sitten vielä laskutuksesta vastanneet kassavirkailijat, joista toinen ilmeisesti kirjasi laskun käsittelyyn ja toinen kutsui hieman myöhemmin maksamaan. Jännitimme lopullista laskua ja tuhansia bahtejahan se olikin, mutta käytännössä katsoen kohtuullisen saman hintainen kuin Suomessa apteekista haettuna ja terveydenhoitajalla laitettuna.

Käyn laittamassa kuulumisia ja kuvia Pikavuoron Facebook-sivuille myös, joten katsastakaahan niitäkin. Siellä myös kuvia edellisistä reissuista. Tässä linkki Bangkokin kuvakansioon.

 1. Hei,

  Jatkossa kun seikkailu huomenna alkaa niin laitathan blogikirjoituksiin suosiolla heti enemmän kuin yhden kuvan. Tähänkin blogikirjoitukseen olisi sopinut hyvin yksi Pattaya- tai sairaalakuva, uudistuneen pikavuoron kuvia enemmän, ym. värittämään blogikirjoitusta. Uudistettu pikavuoro ansaitsisi vaikka oman aiheen muutamine kuvineen. Nythän siellä on kuulemma uudet tarratkin jo ikkunoissa.

  Hienosti pikavuoron puskuri ja kylki kiiltää mitä tästä kuvakulmasta on nähtävissä.

  Hyvät reissut! .

 2. Hei! Kiitos kommenteista.
  Kahta identtistä foorumia on mielestäni hieman turha pitää, joten Facebookissa ja täällä blogissa omat kujeensa jatkossakin, mutta kuvia ehdottomasti tulossa reissun päältä enemmän tänne. Ymmärtänette miksi ei esimerkiksi sairaalasta ole kuvia.
  Kyydistä ei missään nimessä kuitenkaan tipu vaikka ei Facebook-profiilia olisikaan. Sinne on kuitenkin toivottu täällä julkaistut jutut jaettavan ja näin tehdäänkin, ja se myös marssijärjestys.

 3. Mitä se Lasse siellä vänkää….ei ne thaikkulan tai bangkokin sairaalat sen kummempia ole että kuvata tarvis. Käy itse katsomassa paikan päällä miltä ne näyttää,niin minäkin olen tehnyt. Jo 11 kertaa bangkokissa olleena!

 4. Lasse on käynyt 47 kertaa lomalla Thaimaassa, tiedän kyllä miltä sairaalat näyttää. Viime kerralla tuli tutuksi kolme eri sairaalaa, yksi kyläsairaalla Burman rajan pinnassa nk. ”death highwayn” varrella , Chiang Main ja Khon Kaenin Ram sairaalat. Kyllä varmaan jokainen tietää miltä sairaala näyttää, tälläisen kertomuksen yhteydessä vaan toisi sitä lisäväriä blogin lukijoille. Nooh, uusi kertomus on julkaistu jóssa näyttääkin olevan jo enemmän kuvia.

  1. Ei ole bussi kunnolla ehtinyt lähteä, kun jo alkaa kuuluisat kiistelyt ja arvostelut näillä sivuilla.Mitäs se ketään kiinnostaa kuinka monta kymmentä kertaa joku jossain on käynyt? Ketä paikat kiinnostaa menköön itse kuvaamaan ja tutustumaan maan kulttuuriin.
   Annetaanpa ajo-, kirjoitus- ja matkarauha matkaan lähtijöille. Meillehän tämä ” tulostus” ei maksa mitään, ollaan tyytyväisiä vaikkei tulis ku kuva ja kirjoitus viikossa.
   Hyvää ja turvallista matkaa kaikille, vetäkäähän Suomen lippu tankoon Itsenäisyyspäivän kunniaksi.

 5. Minä ne pysy poissa blogista! kiitos mahtavista kommenteista! ihanaa itsenäisyyttä ja paljon tsemppiä Pikavuorolaisille!! matkassa mukana, tosin kotisoffalta käsin 🙂

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy