Houston 10.10.14 lämpötila 90F

 

Amerikan etapilta raportoivat vuorotellen kippari Jani Laine sekä Pikavuoron matkustajat. Tällä kertaa terveisiä tien päältä kertoo Helinä.

Saavuimme Houstoniin illansuussa – valoisaan aikaan. Tullessa osuimme hurjaan liikenneruuhkaan. Ruuhkan syy selvisi pian. Motellimme, Medican Center Inn, oli aivan jalkapallostadionin vieressä, NRG-stadium. Ruuhkassa odotellessamme tuli yks kaks poliisisaattue valot vilkkuen – mitä, mitä – siinä saatettiin pelaajia stadionille, kuten tiedämme amerikkalainen jalkapallo on täällä suuri asia.

sta
NRG-stadium
agfdh
Vanhan ajan saluuna.

Houstonissa olimme kaksi yötä. Motellissa oli hyvät pyykinpesutilat, joten tästä pysähdyksestä saimmekin hyvän ”huoltotauon”.

Seuraavana päivänä osa porukasta lähti muutaman kymmenen mailin päässä olevaan outlettiin, osa hyödynsi motellin pihalla olevaa uima-allasta. Meitä lähti pieni porukka Houstonin keskustaan. Ensin annos kulttuuria: taidemuseo, Houstonissa on erillinen museoille omistettu kaupunginosa.

ghfjghfjhfjhf
Frederic S. Remington – The Herd Boy
ghkfhgjhjgkhjg
Vincent van Gogh – The Cottage
kgjghjg
Rembrandt van Rijn – Portrait of a Man in a Red Doublet

Keskustassa näkyi raha, talot olivat korkeita, moderneja, rakennusmateriaalina oli käytetty paljon lasia ja marmoria. Siellä oli paljon parkkitaloja. Vanhoja taloja näkyi vähän. Puistojakin siellä oli, eräässä oli kaunis muistomerkki 119-päivän tapahtumalle.

hgkjhghjgjg
Keskustan rakennuksia.
hjgjhgjhg
119-päivän muistomerkki Laureren’s Gardenissa.

Metro kulkee pääasiassa maanpäällä. Maan alle on tehty käytäväverkosto jalankulkijoille, se oli hyvin viitoitettu, ilmastoitu ja erittäin siisti, siellä mekin kävelimme jonkin aikaa.

Huomasimme olevamme business keskuksessa perjantaina kello 4 pm, paikat menivät kiinni, emmekä olleet vielä syöneet ja ruokapaikkaa oli hankala löytää. Siinä pohdiskellessamme kaksi poliisia tuli kysymään tarvitsemmeko apua. Ihmiset olivat yleisesti hyvin ystävällisiä. Selitimme etsivämme hyvää ruokapaikkaa, erityisesti pihviruokapaikkaa, heille oli heti selvää mihin meidät ohjata. Löysimme kyllä kyseisen paikan mutta kunnon pihviä (steak) ei ruokalistasta löytynyt, löytyi vain beef-ruokaa, eli yhtä kuin jauhelihapihvi.

hgkjhjgkjgh
Mukamas pihvi.

Ihan hyvä päivä, huomenna mennään NASAan.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy