Huangshan Keltainen vuori

Aamulla spurtattiin noin 70 kilometrin päässä olevalle vuoristoseudulle. Tai kuskihan sinne kahdeksan reippainta ja terveintä matkaajaa ajoi, mutta me spurttailimme sitten perillä. Emme päässeet kävelemään niille reiteille, kun alunperin olimme suunnitelleet, koska menossa olisi pitänyt olla viisi tuntia aikaisemmin, eli noin klo 07.00 aikaan. Mutta ystävälliset taksikuskit ajelivat meitä Yellow Mountainin maisemissa ja pääsimme kyllä kipuamaankin melko korkealle.

 

Yellow Mountain näkymä
Kyltissä pyydetään olemaan kurottelematta kaiteen yli perheen onnellisuuden nimissä.

”Vuoria on nähty, mutta oli kiva olla ulkona, käveleskellä ja ennen kaikkea päästä kaupungista vähän pois ja liikkua” oli päivän yhteenveto Tirpin, Heikin, Matin, Riston, Nikon, Mirkan, Jennan ja Villen mielestä.

Maisemat olivat arviota kauniimmat ja iloista vaihtelua karuun ja teolliseen kaupunki- ja moottoritiemaisemaan, missä ollaan kuljettu paljon viime päivinä.

 

Niko ja Matti vuorilla
Niko ja Matti veden äärellä, vuoren juurella.

 

Vuoristomaisemissa Kiinassa
Pikavuorolaisia kiipeämässä Kiinan maisemissa.

Vuoristoinen seutu on Huangshanin ja koko Kiinan matkailuvaltti ja patikointireittien lähtöpiste on melkoinen lomakylä, josta lötyy hotelleja ja vaatekauppoja. Alue on UNESCON maailmaperintökohde ja hauskasti kartoissa kerrottiin nähtävyyksien olevan AAA-luokkaa.

 

Vesiputous
Nine Dragon Falls tutkailussa.

 

Metsä
Ja tässä sitä huumaavaa bambumetsää. Näissä maisemissa on kuvattu Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme.

Tänään selviää siellä Suomen päässä, Finnish Travel Award -voittaja. Blogi on ollut ehdolla kiinnostavammaksi suomalaiseksi matkailublogiksi, joten sitä jännitämme täällä matkatessamme etenpäin. Tulipa voittoa tai ei, niin käykää moikkaamassa Rantapallon toimitusta ja Reportteri Kallea Matkamessuilla Helsingin messukeskuksessa.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy