Kiinalaista rakennustaidetta ja maisema-arkkitehtuuria

Laosin kohdalla blogin lukijoita huolestutti kauniin maan metsävarat ja niiden väärinkäyttö. Siinä ollaan päästy melko pitkälle täällä Kiinassa. Maa on kuin yksi suuri hiekkalaatikko. Häkeltyneenä kuljemme vuoristoisen kauniisti kumpuavassa maastossa läpi kilometrien mittaisten tunnelien. Kaikki vesistöt ovat kansoitettu erilaisilla viritelmillä ja rinteisiin on kaivettu aukkoja tai ainakin voimalinjoja.

 

Maisema Nanping
Kiinalainen rakennustyömaa vaiko lähiö?

Kaupungit ovat oikeastaan kauniimpia pimeässä, kun neonvalot muokkaavat esiin toisen todellisuuden. Toisaalta metrien korkeuteen kasvavat bambumetsät ovat todella huumaava ja mielenkiintoinen näkymä. Ja hei – banaanit kasvavat valmiiksi muovipusseissa puissa.
Kaupungit kasvoivat Hong Kongissa ylöspäin ja talot ovat täälläkin korkeita ja kattoihin asti kansoitettuja.

 

Kattoasutusta
Kaupungin jokainen tuuma hyötykäytössä Nanpingissä.

Yhden pysähdyksen taktiikka on tarkoittanut sitä, että lounasta nautitaan huoltoasemalla. Asemilla on täällä oma keittiö ja muutamien ruokalajien kiinankielinen lista. Hinnat ovat 2-5€/ annos sisältäen riisiä, jotain lihaa, kasviksia ja kirkasliemisen lehtikeiton. Edellisellä pysähdyksellä koettiin hämmentävä hetki, kun taustalla soivan musiikin kappale vaihtui ja käyntiin lähti tutun kuuloinen vihellys. Kaiuttimista kajahti keskellä kiinalaista moottoritietä Nylonbeatin Rakastuin mä luuseriin! Mahdollisesti kiinaksi laulettuna.

Jo Thaimaassa ravintoloissa kuuli hassuja versioita tunnetuista kappaleista, joissa sanoja oli hieman muutettu ja kipaleita uudelleen sovitettu ja äänitetty. Liekö tarkoituksena kiertää tekijänoikeuksia näin, vai ihan vaan tehdä parempaa musiikkia maailmaan? Kaikki ei aina ihan kuitenkaan parane uudelleen tekemällä, ainakaan Kiinassa.

 

Tekstiä takissa
Tytön talvitakin teksti huvitti ja on hyvä esimerkki täällä käytetystä englannista.
  1. Ihan vaan huikeat kiitokset upeista kuvista ja videoista sekä äärettömän sujuvasta kirjallisesta tuotannosta. Sitä on ilo lukea joka päivä . Ja pohtia ja mietiskellä illalla pää jo tyynyllä sillä seurauksella, että: ….olen unessa useasti…………….Pikavuoron mukana, milloin Thaimaassa, Kiinassa, Australiassa……….lähes todeksi muuttuneina. Kiitos elämyksistä <3

  2. Oli päässyt painovirhe mukaan, korjattu, kiitos!
    Kyllä on opetettu, että kun ihmiset tekevät, niin silloin kyseessä ovat aina tekijät J:llä.

    Kiitokset myös tsempistä reiskalle!

  3. ENKEÄSALPAAVA MAA SE KIINA. KIITOS IENOISTA KUVISTA JA KUVAUKSISTA. JOS SIELLÄ ON JOTAIN ARVEMMIN KANSOITETTUJA PAIKKOJA NIIN LAITA KUVAA BLOKIIN SELLAISESTAKIN. JA PUTIA KOKO PORUKALLE. TÄMÄ KONEENI EI KIRJOITA KUIN ISOLLA EIKÄ TEE YTÄ KONSONANTTIA OLLENKAAN.
    KUTEN NÄKYY, VAAN EI VÄLITETÄ.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy