Miljoonakaupunkeja kaupunkien perään

Kiinasta on valitettavasti kantautunut huonoja uutisia maanvyöryistä Pekingin surkeaan ilmanlaatuun. Pikavuorolaisilla pyyhkii kuitenkin leppoisasti. Ainoana riesana Kunmingista alkanut nuhakierre, joka on napannut otteeseensa vuorotellen kohta jo jokaisen matkustajan.

 

Pikavuorolaiset Kiinassa
Joukkueen vahvuus Kiinassa.

Olemme urakoineet yhden yön taktiikalla näitä 4-5 miljoonan ihmisen ”tuppukyliä” kuten; Shantou, Longyan ja Zhanzhou, lähes huomaamatta. Home Inn nimisestä hotelliketjusta on tullut vakiopaikkamme ja uskoisin, että tästä kun aika kuluu, niin nämä kaupungit, hotellit ja maisemat tulevat sekoittumaan päässä yhdeksi Hong Kongin jälkeen koetuksi viikoksi. Toiset ovat eläneet tämän kokonaisuuden yhtenä suurena ”bar crawl” -tapahtumana, jossa baarit vaihtuvat samaan tahtiin kuin kaupungit, toiset nukkuen ja kolmannet kaupunkeja sitkeästi tutkien ja tallaillen. Noh, ehkäpä tuo pubikierros antaa kuitenkin hieman liioittelevan kuvan asioiden oikeasta laidasta…

 

Hotellin aulassa Kiinassa
Matti, Risto ja vielä kerran uusi Home Inn.

Uusi kuskimme on vikkelä ja hauska kaveri. Yhteistä kieltä meillä ei oikeastaan ole, mutta juttua riittää. Hän esitteli itsensä nimellä Zhou Ai He. Kyyti on ollut tasaista, ripeää ja turvallista, eikä juttu otsikolla Bussimatkan karmea päätös: Matkustajat kuorutettiin ulosteella – katso kuvat ole meidän reissultamme.

Tänään tosin ajoimme taas onnettomuuspaikan ohi. Ensin huomion kiinnitti poliisiauton vilkut, sitten tien laidassa oleva rekka ja sen edessä pitkin tietä olevat kengät ja tavarat. Rekasta joidenkien metrien päässä pilkottivat lakanalla peitetyn ihmisen kengättömät jalat. Melko pysäyttävä, mutta 100 km/ tunnissa ohi kiitävä hetki.

 

Kiinan kuski Pikavuorolla
Kuskimme hassuttelee Viihdepäällikön hattu päässään.

 

Kertakaikkisen outoja ruokia kuivatuista kaloista erilaisiin liskoihin ja muihin lihoihin on taasen tullut vastaan. Iloinen ja erittäin nautinnollinen ruokailukokemus saatiin kuitenkin Zhanzhoussa, kun illallistimme pienellä porukalla buffetissa. Ravintolassa pöytään tuotiin jokaisen omalle hellalle toivottua lientä sisältävä kattila ja ympärillä pyörivältä linjastolta ja pitkästä buffet-pöydästä sai käydä hakemassa särmeet keittoonsa. Oikeastaan kyseessä ei ollut keitto, vaan kuumennus- ja kypsennystapa. Kypsennettäväksi oli tarjoilla laaja otanta kasviksia, mereneläviä, lihaa, tofua, tunnistamattomaksi jääneitä palleroita ja mausteita. Hintaan kuului myös ehtymätön määrä olutta, jäätelöä, kahvia ja kakkua.

Erityisen hauskan buffetista teki se, että pöytien lomissa kiertävä ruokalinjasto oli oikeastaan pieni puro, jossa ruokakipot seilasivat pienten laivojen päällä. Me teimme ruokailun taas erityisen huvittavaksi muille asiakkaille, oudolla ulkonäöllämme, syömistavoillamme ja kielellämme. Tarjoilijat kävivät kysymässä ihmeissään, että olemmeko ensimmäistä kertaa tällaisessa ravintolassa ja voisivatko he ottaa kuvia meista?

 

Kiinalainen buffetillallinen
Ville buffetissa kaikkien kippojen, kuppien ja kastikkeiden keskellä.

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy