Kippari Jani ja kokenut pikavuorolainen Jussi ehtivät viettää Durban Manor Hotellissa lähes kuukauden. Sinä aikana he ystävystyivät hotellin managerin Michaeli Chihotan kanssa. Herrat muun muassa nauttivat joka päivä klo 11 päiväkahvin – suomalaisesta kahvista tietenkin.
Mr Michael osoittautui suureksi avuksi monissa käytännön järjestelyissä. Viimeisenä iltana Durbanissa halusimme nauttia illallisen yhdessä Michaelin kanssa. Pikavuoro on perinteisesti morjestanut reitille osuvia suomalaisia, joten kutsuimme illaliselle myös Suomen kunniakonsulin Jouni Dahllundin sekä hänen perheensä.
Paikaksi valitsimme pojille tutuksi käyneen hotellin ravintolan. Durban Manor Hotel and Conference Centrellä on takanaan pitkä historia, sillä se on rakennettu jo vuonna 1901. Tiloissa on aikanaan toiminut esimerksi Durban Club, eli ”herrainklubi”, jonne vaimoilla ei ollut asiaa. Nykyisin tiloissa on hotelli, jossa on 37 huonetta. Siellä on myös valmiudet 200 hengen kongressien ja juhlien järjestämiseen.
Michael järjesti meille buffan, johon kuului paikallista vaaleaa kalaa, currya, riisiä, pastaa, babyporkkanoita, herneitä sekä fetasalaattia. Jälkiruoaksi oli suklaamoussekakkua ja jäätelöä. Hotellin ravintolan ruokalistassa näkyi muutenkin vahvasti eurooppalaiset vaikutteet.
Illallisen aikana saimme 12 vuotta Etelä-Afrikassa asuneilta Dahllundeilta paljon mielenkiintoista tietoa maasta ja kulttuurista. Illallisen päätteeksi kutsuvieraat pääsivät myös tutustumaan Ajokkiin.
___
Driver Jani and Pikavuoro passenger Jussi stayed almost one month in Durban Manor Hotel. During that time they became friends with the General Manager Michael Chihota. Everyday they enjoyed 11am coffee – made from finnish Kulta Katriina of course!
Mr Michael helped Jani and Jussi with many things like Ajokki’s paperwork. Without him things would have been much more difficult. On the last night in Durban we wanted to have dinner together with Michael. Pikavuoro also has a tradition to say hello to fellow countrymen abroad. We also invited the Honorary Counsul of Finland Jouni Dahllund and his family to have dinner with us.
Mr Michael arranged a buffet dinner for us at the hotels restaurant. The Durban Manor Hotel and Conference Centre is an attractive Edwardian building that was completed 1901. It is also the home of the Durban Club. Hotel provides accommodation in 37 en-suite rooms. They also have facilities to cater 200 conferences or wedding guests.
For dinner we had local fish called hake, curry with rice, pasta and feta cheese salad. For dessert we had chocolate mousse and icecream. During dinner we got much information about South Africa and the culture in Africa. After dinner we took the guest of honor to say hello to Ajokki.