Juhlamokkakansa matkalla Moldovaan

Mukavan kesäinen sää on hellinyt meitä koko matkan ja Moldovassa päästiin mukavaan +28 asteen lämpötilaan. Mörkössä on onneksi ilmastointi, joka tekee matkustamisesta paljon mukavampaa, kun aurinko paahtaa ikkunoiden läpi. Moldovan tiet sen sijaan olivat surkeassa kunnossa ja keskinopeus ei päätä ole huimannut. Teitä on osittain kunnostettu EU-rahoilla ja tästä kerrottiin oikein isolla kyltillä uudelleen asvaltoidun tien varrella. Ilo ei kuitenkaan ollut pitkäaikainen, sillä hyvä tieosuus päättyi jo muutaman kilometrin ajon jälkeen ja vauhti hyytyi jälleen neljäänkymmeneen kilometriin tunnissa.

EU on rahoittanut teiden kunnostamista Moldovassa. Liekö rahahanat menneet kiinni, sillä sileän asvaltin ilo ei kestänyt montaa kilometriä.
Viiden tonnin silta. Jänniä hetkiä koettiin, kun matkan varrelle osui viiden tonnin painorajan silta. Vastaan tulevat henkilöautot jumittivat liikenteen lähes täysin kesken siltaa, mutta jälleen kerran Jani hoiti kiperän ylityksen mallikkaasti.

Moldovan pääkaupungissa Chisinaussa (Kisinov) ei ollut juuri nähtävää. Kaupunki on vanha ja viehättävä, mutta turistinähtävyyksiä ei juuri ole bongattavaksi. Vatsansa saa täyteen kympillä ja ihmiset ovat ystävällisiä.

Riemukaari

Juhlamokkakansa

Pikavuoron ehdottomasti parhaita puolia on, ettei matkustajilla hymy hyydy, vaikka suunnitelmat muuttuvat. Tämä juhlamokkakansa kytkee kahvinkeittimen päälle ja suodatinpussiin sujahtaa Suomesta tuotua Juhla Mokkaa. Ei aikaakaan, kun Mörkössä leijailee kotoisa kahvin tuoksu ja kansa jonottaa kuppeinensa tuoretta sumppia.

Suomesta reitin varrelle lentävät uudet pikavuoromatkustajat saavat aina saman viestin tien päältä: ”Muista tuoda Juhla Mokkaa!”
Yksi pikavuorolainen on kellahtanut Mörkön lattialle. Tai sitten ohjelmassa on penkin korjaus 🙂

Juuri nyt olemme asettuneet muutamaksi päiväksi Ukrainan Odessaan. Alkuperäisen kahden yön sijaan vietämme täällä kolme yötä, koska laiva Georgiaan tulee lähtemään myöhässä. Mustanmeren ylitystä onkin odotettu! Mutta ensin Odessan yö..

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy