Ukraina

Täällä on kovasti äherretty reaaliaikaisen seurannan parissa, mutta toistaiseksi emme ole saaneet sitä toimimaan 🙁 Sillä välin kun painimme haasteen parissa, tässä Ukrainan kuulumiset:

Puolasta Ukrainaan

Puolasta Ukrainaan siirtyminen kävi kivuttomasti, vaikka aikaa rajalla odotellessa menikin reipas 3 tuntia. Matkustajien ei tarvinnut nousta Ukrainassa ulos bussista, eikä matkatavararoita nostettu ulos autosta.

Ukraina näyttää Puolaan verrattuna varsin nuhjuiselta. Siinä missä Puolan puolella talot ja pihat olivat viimeisen päälle laitettuja, Ukrainassa ne on vastaavasti jätetty rempalleen. Ehkä ukrainalaiset ovat hoitamassa puolalaisten pihoja.

Ajomatkalle osui kaunis vanha kaupunki Zamosc, jossa pysähdyimme lounaalle. Tämä Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva vanha kaupunki kannattaa käydä katsomassa, jos sattuu näillä huudeilla liikkumaan.

Lviv

Varsinainen majapaikkamme Lviv on perustettu 1256 ja sen vanha kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupungissa on rauhallista ja tunnelma rento. Aika tuntuu pysähtyneen, kun istahtaa katselemaan kaupungin menoa. Lviv on aikoinaan kuulunut Puolaan ja siellä ovat vierailleet sekä natsi-Saksa että Neuvostoliitto. Kaupunki on joutunut koville, mutta onneksi vanha kaupunki on säästynyt täystuholta.

Lvivin vanhaa kaupunkia
Ruoka edullista ja ukrainalaiset viinit ovat maukkaita. Illallinen hotellin ravintolassa maksoi 12 euroa juomineen. Ratikkalippu maksaa 20 senttiä.

Tsernivtsi

Ai että, taas yksi kaunis kaupunki lisää karavaanin matkalla. Olisimme voineet yöpyä näissä kauniissa maisemissa, mutta…

…valitsimme mielummien hieman askeettisemman, neuvostohenkisen majapaikan. Jokaisessa huoneessa oli oma parveke, jonka kuoppainen betonilattia vietti jännästi ulospäin, eikä ne kaiteetkaan houkutelleet nojaamaan. Sängytkin taisivat olla kaukaa neuvostoajalta, jouset törröttivät selkään ja sängyt narisivat niin, että kylkeä kääntävä herätti kaikki muut huoneessa nukkujat. Kaikki eivät nukkuneet niinkään hyvin, sillä osassa huoneissa juoksenteli torakoita.

Hotellimme Tsernivtsissä huokui neuvostoaikaa sisältä ja ulkoa.
Jokaisessa huoneessa oli oma parveke.
Mörkökin joutui häkkiin

Eilen illalla saavuttiinkin jo Moldovan puolelle. Rajalla sattui koominen tilanne, kun Ukrainan puolen rajamies ei suostunut antamaan leimoja passeihin vaan osoitti vain Moldovan suuntaan ja hoki: ”You go!”. Ei ihan heti uskottu, että leimaa ei ole tulossa ja kaveri alkoi hikeentymään ja korotti ääntään: ”You go Moldova!”. Eihän siinä auttanut kuin mennä Moldovan puoleiselle rajalle. Onneksi parin tunnin odottelun jälkeen saimme sieltä myös maastapoistumisleimat 🙂

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy