Lähtötunnelmia

Olipa startti – nimittäin aamulla tarkistettiin viestillä onko Ajokissa vakuutus päällä. Eikä ollut turha tarkistus. Vakuutus kyllä oli, mutta ajoneuvo oli poistettu tieliikennekäytöstä. Käytännössä ei voitu lähteä liikenteeseen ennen kuin se oli otettu tieliikennekäyttöön. Poliisi ottaisi kilvet ja Trafi muistaisi isolla sakolla. Viimeistään rajalla pysähtyisi meidän matka.

Koko asia olisi ollut helppo hoitaa arkena, mutta meidän lähtöhän oli eilen palmusunnuntaina. Pahimmassa tapauksessa Pikavuoron olisi pitänyt odottaa tiistai aamuun asti. Aikamoista.

Trafin sivuilta saa laitettu kätevästi ajoneuvon tieliikennekäyttöön, mutta kun on kyse yrityksestä niin asia ei ollutkaan niin helppo. Yritettiin monen mutkan kautta. Yksi vaihtoehto oli kirjautua Trafiin ”Katso” tunnisteella. Hetken tiedustelun jälkeen selvisi, että tilitoimistolla on ne tunnukset.

Soitin tilitoimistoon (yrittäjälle kotiin) ja pyysin kirjautumistunnuksia. Hän lähti työpaikalle etsimään tunnukset ja avusti puhelimella ohjeet. Lopulta todettiin, että niillä tunnuksilla ei pääse kuin veroasioita hoitelemaan. Seuraava siirtoni oli soitto vakuutusyhtiön hätä -palveluun, hukkaan meni sekin yritys 🙂 He eivät pystyneet tekemään asialle mitään. Meni mielenkiintoiseksi.

Aloin metsästää  vakuutus konttorin virkailijan kännykkä numeroa. Tämä oli viimeinen oljenkorsi. Virkailijan sukunimi oli sen verran harvinainen niin kokeilin tuurilla samalla sukunimellä Salossa asuvia. Tärppäsi heti ekalla soitolla, virkailijan sukulaiselle kerroin asiani ja 5minuuttia myöhemmin vakuutusyhtiön virkailija soitti takaisin. Varovasti mainitsin, onnistuisiko…. Niin hän sanoi: ei hätää.

Mieletön tuuri, hän oli ollut aamulenkillä 10-15min päästä konttorista ja mikä parasta niin konttorin avaimet taskussa. Puhelun jälkeen tuli ajatuksia mitä jos niiden järjestelmään ei pääse ”Pääsiäisenä”. Tietääkö hän itsekkään. 15minuuttia myöhemmin puhelin soi: Nyt voit lähteä ajamaan.  JES”!

Aivan parasta palvelua Pääsiäispäivänä. Ensinnäkin tilitoimiston yrittäjälle iso peukku -lähti kotoaan töihin. Sekä vakuutusyhtiön virkailijalle halaus! Sai hyötyliikuntaa. Ei varmaan pelkkä kortin lähettäminen riitä 🙂

Mikonkatu, Helsinki.

Tästä on hyvä jatkaa vai onko?

 

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy