Lampang, Tak ja Ayutthaya – Yhden yön taktiikalla.

 

Chiang Maissa aika vierähti nopeasti. Olisin voinut olla pidempäänkin, mutta moottoritie on kuuma ja uudet seikkailut odottavat. Pikavuoro lähti nyt kohti etelää ja matkaa on edessä vielä noin 2500 kilsaa ennen päätepysäkkiä, joka on Malesian formula -kisat.

 

Pukki, bussi ja matkustajat
Pikavuoropoppoo formularadalla 2012, kohta ollaan katsomassa ”oikeita” kisoja.

Chiang Maista lähti mukaan kourallinen Suomalaisia. Ennestään tuttuja naamoja, jotka ovat asuneet jo pitkään Thaimaassa. Osa heistä jää Hua Hinissa pois ja osa ties missä.

”Älä kysy minne vaan kysy miksi” on yksi Pikavuorolla käytetyistä legendaarisista lausahduksista. Ja tämä toimii ainakin heidän matkassa.

 

Lampang, Thaimaa.
Tuomas hotellin pihassa.

Heti alkuun lisävahvistukset saivat maistaa Pikavuoroa yhden yön taktiikalla. Ensimmäinen siirtyminen oli Chiang Maista Lampangiin. Alkumatka ajeltiin coolisti, mutta se ei meitä haitannut. Onneksi Ajokissa on isot tuulettimet katossa, niin saatiin ilma mukavasti vaihtumaan.

 

Lampangin iltamarkkinat.
Lampangin iltamarkkinat.

Matkalla Lampangista Kamphaeng Phettiin tehtiin takinkääntö. Vaihdettiin määränpää Kamphaeng Phetin sijasta Takkiin. Miksi näin; Takkiin oli hiukan lyhyempi matka ja se vaikutti myös hyvältä ajankohdalta päättää päivä. ”Onko ok että mennään Takkiin yöksi?” ja takaata kuului ”on ok!”.

Päädyttiin Takissa hiljaiseen resorttiin. Oli aika huilata ja valmistautua seuraavan päivään.

 

Takin resortti.
Takin resortti.

Matkaa Takista Ayutthayaan kertyi reilu 350 kilometriä. Matkustajilta jäi aikaa tutustua kaupunkiin koko seuraava päivä, sillä jatkoimme matkaa vasta kello neljä iltapäivällä. Reippaimmat Pikavuorolaiset lähtivät jo heti aamusta tutkimusmatkalle.

Olen ollut joskus aikaisemmin Ayutthayassa. Tällä kertaa jäi huilailemaan hotellin lähimaastoon. Päivän lämpötila kohosi parhaimmillaan 40 asteeseen. Nämä kelit eivät houkutelleet keskipäivällä ulos. Tulee jo istualleenkin hiki.

Parasta aikaa ollaan Hua Hinissa ja tänään matka jatkaa Chumphoniin.

Seuraavassa postauksessa luvassa Kanchanaburi ja Hua Hin.

  1. Hello.
    Jani tai joku muu lukija varmaan osaa kertoa?
    Lento Air Asialla Bangkokista Kuala Lumpuriin. Tarvitseeko täyttää maahantulokortti ja jos täytyy, niin jakavatko lentokoneessa jo täytettäväksi? Jos ei, niin miten toimitaan?
    Omalla Englannin kielen osaamisella on hyvä tietää joitakin asioita etukäteen :/
    T. Ekaa kertaa omatoimilomalle

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy