Las Vegas – Grand Canyon – Flagstaff

 

Amerikan etapilta raportoivat vuorotellen kippari Jani Laine sekä Pikavuoron matkustajat. Tällä kertaa terveisiä tien päältä kertoo Jorma.

 

Moi kaikki pikavuoron seuraajat. Tänä aamuna joudun paniikkiin kun minulle kerrottiin, että seuraava postaus osuu minun kohdalleni. No tässä pikkaisen siitä mitä fiiliksiä olen saanut tästä matkasta. Las Vegas oli juuri sellainen paikka, jota olin mielessäni kuvitellut, muovinen kasinokaupunki. Tekemistä ei juurikaan ollut hotellin ulkopuolella. Pelailtiin pelejä ja nauttiin yhdessä olossa. Sieltä lähdettiin kohti Grand Canyona ja minä ajoin yhtä ajoneuvoistamme.

Tuomaksen ja minun "selfie"
Tuomaksen ja minun ”selfie”

Ajaminen täällä on helppoa, Amerikka on luotu pyörien päälle. Kanjonilla meille sattui hauska tilanne kun paikalliset toimijat eivät  uskoneet että me olemme tälläinen kaveriporukka, joka on vuokrannut autot ja haluaa katsoa maata omin silmin. Kuulustelut olivat tiukat, mutta sen jälkeen pääsimme tutustumaan tähän maailman kuuluisinpaan rotkoon. Se henkeäsalpaava hetki, kun aurino aurinko laski kanjonin ylle korvasi ne kaikki ajetut mailit. Pimeys koitti täällä yhtäkkiä ja meillä oli jokaisella nukkuminen mielessä. Se olikin oma operaatio kun ei ollut ennakkoon varattuja majoituksia.

Janit kanjonilla.
Janit kanjonilla.
Mennessä kanjonille poikkesimme Hoover Damin -padolle.
Mennessä kanjonille poikkesimme Hoover Dam -padolle.

Flagstaff oli iso paikka ja varautunut matkalaisiin mutta näin ison sakin majoittaminen aiheutti omia ongelmia. Ensimmäisen hotellin vastaava joutui paniikkiin, kun tälläinen epämääräinen joukkio tuli melkein keskiyöllä hakemaan majoitusta. Aika nopeasti huomasimme, että asia ei etene ja vaihdoimme järkevämpään paikkaan.

 

  1. Kas vain,
    teillähän on ihan samat kuviot kuin meillä oli pari vuotta sitten siellä päin maailmaa: päivällä Hooverin pato, kanjoni auringonlaskun aikaan ja päivän päätteeksi Flagstaffiin häröilemään ja etsimään majoitusta. Noin se meilläkin meni.

    Grand Canyon on loppujen lopuksi aikamoinen paikka. Vaikka pikavuorohenkisesti nähtävyydet yleensä kierretään – kaukaa, niin kyllä niitä joitain paikkoja maailmasta löytyy joissa tästä periaatteesta voi – ja kannattaakin – tinkiä. Kanjoni on mielestäni yksi niistä. Kannatti käydä katsomassa.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy