Nizni Novgorod

Aamu valkeni harmaana, mutta onneksi ei kuitenkaan satanut, kun lähdimme tutustumaan kaupunkiin.

Nizni Novgorod on aiemmalta nimeltään Gorgi vuoteen 1990 saakka. Kaupunki oli nimetty kirjailija Maxim Gorgin mukaan. Se on Venäjän viidenneksi suurin kaupunki 1,3 asukkaallaan ja sijaitsee Volgan ja Oka joen risteyksessä.

Nizny Novgorodin päänähtävyys on Kremlin, jonka muurien sisällä on kulttuurihistoriallisesti tärkeitä patsaita ja rakennuksia. Ylhäältä linnoitukselta on upea näkymä Volgan ja Oka joen yhtymäkohtaan.

Kauniita vanhoja restauroituja rakennuksia, jotka on korjattu entiseen loistoonsa. Siistit kadut, leveä kävelykatu, joka voisi olla missä tahansa Euroopassa. En ole lakannut ihmettelemästä tätä Venäjää, jossa rakennetaan kiivaalla tahdilla uutta ja restauroidaan vanhaa. Kaupungilla kuului rakentamisen ääniä ja tekemisen meininki. Joka puolella tehtiin jotain. Teitä korjataan ja rakennetaan uusia. Venäjä on ollut todellakin yllätys. On syytä jo vihdoinkin kääntää aivonsa uuteen ajatteluun.

Entä sitten venäläiset naiset, missä ovat kultahammas matamit tai maatuska tyyppiset rouvashenklöt?  Naiset ovat hyvin pukeutuneita ja nuoremmat hyvinkin hoikkia. Venäläiselle naiselle on tärkeää huoliteltu ulkonäkö.  Meillä taitaa olla hieman oppimistaessä

Matka jatkui puolen päivän jälkeen kohti Kazania ja olimme vasta yhdeksän jälkeen hotellissa. Volgaa ylittäessä soi jälleen Volga, Volga, rakkaus tai kuolema, niitä en voi vangita….

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy