Perjantaipähkinä 25.1.2013 Pekingin saasteiden keskeltä

Pekingin sää ja ilmanlaatu ovat osoittautuneet melko ailahteleviksi. Saapumispäivänämme eteen ei meinannut nähdä ja mittausasemien mukaan pienhiukkasten määrä saavutti lähes 500 yksikön arvon. Alle 50 arvoa pidetään hyvänä ja yli 300 raskaasti ja vaarallisesti saastuneena ilmanlaatuna.

 

Fog
Peking ei toivottanut kovinkaan tervetulleeksi Pikavuorolaisia.
Naamari ja Ville
Ville suojautuneena Pekingin saasteilta.
Jani ja naamari
Liikennöitsijä Rutanen valmiina Pekingiin.

Välissä on ollut myös yksi ihanan kirkas, ilmanlaadultaan puhdas ja aurinkoinen päivä, joka hyödynnettiin perinteisiä pekingiläisiä nähtävyyksiä katsastaen. Kierros alkoi ”googlaamalla – Maon aukioloaika”. Näimme siis herran ruumiin lasikaapissaan, Taivaallisen rauhan aukion ja Kielletyn kaupungin. Kaikki oikeastaan näkemisen arvoisia paikkoja.

 

Peking
Aurinkoinen päivä ja Rippe Pekingissä.

Maoa pääsi tapaamaan, kunhan jätti kamerat pois ja otti henkilöllisyystodistuksen mukaan. Monet ostivat mukaanvietäviksi myös keltaisia kukkasia, jotka jätettiin muistorakennuksen eteishalliin. Mieleen tuli maisema Phnom Penhistä, jossa kansalaiset toivat temppeliin kukkasia samaan tahtiin, kun munkit heittivät niitä sivuikkunasta pikkuisen temppelin seinustalla olevalle roskalavalle…

 

Leima
Toimeksiannon leima ovessa.

Pekingissä on ollut kyllä vaikka ja mitä nähtävää, mutta sillä ei oikein tunnu olevan samanlaista silhuettia tai sielua, joka on palanut Pikavuorolaisten mieliin aikaisempien suurkaupunkien osalta. Voi olla myös, että se jokin on vielä tuloillaan.

 

Jenna lähetystön ikkunanlaudalla.
Jenna lähetystön ikkunanlaudalla.


Perjantaipähkinämme
tulee Suomen suurlähetystöstä, jonne pääsimme reippaan tunnin mittaiselle vierailulle. Maisemat lähetystön ikkunoista olivat huikeat ja jutustelutuokio oikein mainio. Kiitos kovasti tapaamisesta.

Suurlähetystö.
Suomen Pekingin suurlähetystön tunnelmia.

 

http://youtu.be/304ecAmIBlc

 

Oikein tietäneiden kesken arvotaan matkailuaiheinen palkinto. Vastausaikaa on seuraavaan Perjantaipähkinään asti, jolloin Rantapallon toimitus arpoo ja kontaktoi voittajan.

 

  1. Heitetään nyt vaikka 70, johon on laskettu kiinalaiset työntekijät mukaan. Tuossa paikassakin on tullut käytyä useamman kerran, mutta suurlähetystöllä näytti olevan tiloja myös toisessa paikassa. Se lienee vanha alkuperäinen suurlähetystö.

  2. Perjantaipähkinä ja vastaus ovat Suurlähettiläämme konsultoimana 46 henkilöä. Enemmän kuin suurin osa arvasikaan. Viimeiseen Pähkinään siis vain uutta tietoa ja arvausta kehiin!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy