Pekingin puhdas puoli

Mao, Kielletty kaupunki, Kiinan muuri, Pekingin ankka. Siinäpä listaa viimepäivien ohjelmasta. Kaupan päälle dormi-huoneita, pyöreän pöydän ympärillä yhteisöllistä ruokailua, hostellin baarin tarjoamat käsittämättömän vahvat shotit, ja valmista on!

Laiva lähtee aamulla kohti Koreaa, jonne muutama Vuorolainen on lennähtänyt jo tänään.

 

T-paita
Pekingin hittituote ja katumyyjien myyntivaltti.

Pekingissä tuntuu olevan melkoinen kaksinaishinnoittelu päällä ja kaupunki tuntee turistien mahdollisen rahavirran paremmin, kuin mikään aikaisempi paikka. Vaikka listalla lukee hinnaksi yhtä, on se ostotilanteessa toista. Nähtävyyksistä maksetaan portilla kovat hinnat ja todennäköisesti porttien takana on vielä jotain, mitä ei pääse näkemään ilman lisämaksua. Toisaalta esimerkiksi Kiinan muuri on viiden A:n arvoinen nähtävyys, kun Keltainen vuori oli kolmen.

 

Viiden A:n nähtävyys
Kiinan muuriin elämysluokka on täydet viisi A:ta.

Monilla nähtävyyksillä on maisemia pälyilemässä lähes aina nuoria lapsia ja vanhempia keppienkin kanssa kulkevia reippailijoita. Hauska nähdä, kuinka sitkeitä ja hyväkuntoisia isovanhempia täällä kulkee jälkikasvunsa kanssa. Nähtävyydet eivät välttämättä kuitenkaan ole helpoimpia ja kevyimpiä paikkoja tarpoa.

 

Pikkuturistit
Lapset reippaina muurin portailla.

 

Maisema Kiinan muuri
Nousut muurilla ovat ajoittain päätähuimaavia.

 

Pikavuoro muurilla
Tauolla muurinkoluamishommista. Kuumahan siinä talsiessa tuli.

 

Kielletty kaupunki oli huumaavan värinen ja tarinoiltaan kiehtova. Jokainen mökki vaikutti loppupeleissä olevan jonkin asteisen jalkavaimon asuinpaikka. Ja ilmeisesti koko kaupunkia on hallinnutkin sitten naiset, jopa kaksi eri leskikeisarinnaa omia puolikkaitaan vaalien. Toinen itäisenä ja toinen läntisenä päänaisena pahimmat kilpailijat takapihan kaivoon hukutettuina.

 

Kattoja Kielletty kaupunki
Kielletyn kaupungin värimaailmaa

 

Kielletty kaupunki
Tulipalojen varalle kaupunki oli täynnä isoja astioita, joissa on pidetty vettä.

 

Kielletty kaupunki lasin läpi
Näytillä oli myös paljon entisellään olevia huoneita ja aikakauden koruja ja käyttöesineitä,

Pienellä henkisellä ja rahallisella rykäisyllä kävimme maistamassa Pekingin ankkaa pitkällä kaavalla. Ankkaa leikattiin suikaleiksi, kastettiin kastikkeeseen ja rullattiin ohuen lättysen sisään mietoja sipulisuikaleita seuranaan. Melko hyvää. Ankan nahan dippaaminen sokerissa ja rasva-sokeri seoksen haihtuminen suussa hattaran tavoin oli jo ehdottomasti liikaa. Poistuimme suositun ankkaketjun ravintolasta Quanjudesta valitettavasti lähinnä pahoinvoivina, mutta kokemusta rikkaampana.

 

Pekingin ankkaa
Ankka leikattiin salin puolella.

Videolle on koostettu näkymiä ja tunnelmia Pekingin tarjoamista elämyksistä.

http://youtu.be/h_fGBCBGNlg

  1. Mahtavia maisemia Kiinan muurilla. Nämä videot ovat todella hyvin tehtyjä, tuntuu melkein kuin olisi itse paikan päällä. Laadukasta kuvaa monesta kulmasta, selvästi vaivaa on nähty. Kiitokset siis blogaajan lisäksi myös videokuvaajalle.

    Korean osuutta odotellessa!

  2. Pekingin taksit pilasivat Olympialaiset ja erityiseti Jenkit. Normaalisti matka maksoi n. 20 yania eli n. pari euroa. Välillä muutama englantia ymmärtävä kuski pyysi samasta matkasta 50 taalaa!!

  3. Voi haikeutta, niin tuttuja paikkoja. Olin 2009-2010 vuodenvaihteen 9 päivän matkalla. Tuli nähtyä mm. Taivaallisen rauhan aukio, kielletty kaupunki, puutarha, kiinanmuuri, silkkitehdas, ankkaa syöty ym.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy