Viimeiset terveiset Kiinasta – Pikavuoro rantautuu uuteen maahan, Koreaan

Kiina on jätetty taakse ja poliittisesti epäkorrektina vitsinä muotoiltiin junassa matkalla Korean laivaan, että: ”Parasta Kiinassa oli kuolleen kommunistin näkeminen ja pois lähteminen.” Toivottavasti ymmärrätte oikein vitsimme surkeuden?

Muutamia hauskoja ja kauniita hetkiä olisi Kiinasta taltioituna ja kerrottavana, ennen kuin siirrymme 26 tuntia kestäneeseen laivamatkaan ja Koreaan. Pienenä maistiaisena laivamatkasta voi listata: yöpukuja, mahdollisesti murtuneen kylkiluun ja tatamit.

Toinen toistaan suloisempia lapsia on matkan varrella ollut paljon. Varauksetonta kikatusta ja vilkuttelua ei ole Kiinassa samalla tavalla, kuin eteläisimmissä maissa, mutta varsinkin vaaleahiuksiset matkaajat ovat päätyneet ties kuinka moneen kiinalaiseen perhealbumiin vaimojen, poikien, isien luokkaretkeläisten ja lasten seurana.

 

China mobile
Lähes kolme tuntia myöhemmin onnellinen internet-ominaisuuden puhelimeensa saanut Reportteri ja sen myynyt, erinomaista työtä tehnyt myyjätär. Kuvia otettiin myyjän ujosta pyynnöstä. Huomatkaa myyjättären elegantti poseeraus, se ei ole sattumaa.

 

Koululaisia
Ryhmä lapsia kenties luokkaretkellä Hong Kongin ja Kiinan välisellä sillalla.

Ilmeisesti vaippoja ei juurikaan Kiinassa käytetä, sillä lapsia näkee esimerkiksi pissalla keskellä katua. Olettaisin, että tästä syystä käytetään melko näppärää ”halkio-housua”. Lämpimämmällä säällä äitien kantaessa lastaan käsivarsilla ovat pienet takapuolet ihan ilkosillaan ja esillä. Tässä kuvassa Pekingissä onneksi sään mukainen, jos ei hieman liioittelevakin toppaus.

 

Housut
Näppärät lasten pöksyt ja takki.

Kuten aiemminkin on tullut todettua, on osa Kiinaa haihtunut jo nimien puolesta mielestä. Varsinkin Home Inn- tourneen osuus kummittelee mielessä lähinnä hassuilla yksityiskohdilla ja poissaoloaan monessa kohtaa huutaa kaupunkien ja maan kulttuuri. Useimmissä kyseisen ketjun huoneissa on oven alta jossain kohtaa iltaa ilmestyi tyttöjen käyntikortteja. Puhelinnumerolla ja kuvilla varustettujen ”kuumien linjojen” kortteja alkoi jossain kohtaa olla niin paljon, että illan vietoksi vaihtelimme daamien kuvia, kuin jääkiekkokortteja konsanaan.

Huoneiden varustukseen kuului korttien lisäksi myös naamari tulipalon varalta.

 

Naamari
Pelastautumishuppu tulipalon sattuessa. Poistuminen käy kiinalaisilta liikemiehiltä tyylillä ja puku päällä.

Poikkeuksen yhden yön kaupunkien listassa tekee Hangzhou ja Xihu- järvi eli Länsijärvi. Järven maisema ja tunnelma oli todella rentouttava ja tyyni. Maisemasta tuli mieleen lause ”Aja hiljaa sillalla”, joka on valittu yhdeksi kauneimmaksi lauseeksi.

 

Silta
Kaunis silta Xihu- järven maisemissa.

 

260mm
18-300 mm Nikkorin objektiivin laajakulma on ollut kovassa käytössä, mutta tässä on yksi niistä harvoista kuvista, joissa sen venyvyys on tullut testattua; 260mm. Sama pari ylemmän kuvan reunassa, samasta kohtaa kuvattuna.

Järven maisemista löytyi myös herra maalailemassa vedellä tekstiä laattoihin, kuten Kunmingissa. Tämä herra kertoi kirjoittaneensa viereisen rakennuksen nimien maahan, joten ei mitään sen poliittisempaa tai runollisempaa. Kirjoittelimme hänelle omia nimiämme siihen seuraksi ja näpsimme kuvia, herran pyynnöstä. Taisi tykätä vaaleista naisista vierellään…

 

Piirrustusta
Jenna ja herra Xihu-järven maisemissa.

Kiinalaisesta kuskistamme on muotoutunut myös syväluotaava analyysi videon muodossa. Niin mieleenpainuva herra hän kertakaikkisesti taisi olla.

 

Jani vapaalla
Pikavuoron kuskit.

 

http://youtu.be/J1lujZ15giE
 

Säästä voisi sen verran sanoa, terveisinä niille, jotka edelleen mieltävät, että täällä ollaan ”Etelänlomalla”, että se on pysynyt melko tasaisesti nollan ympärillä. Kauneimmat päivät Shanghaissa olivat varmaankin reippaasti plussan puolella, mutta Pekingissä pakkanen puri jo usemman asteen voimalla. Pekingissä törmäsimme myös Vietnamista kotimatkalla olleeseen suomalaispariskuntaan, jolle lämpötilan vaihto oli vielä kovempi paikka kuin Pikavuorolaisille, toivottavatsi Suomen talvi ei lyö liian kovaa heidän kasvoilleen ja matka on mennyt hyvin!

 

Talvipalmu
Palmut pakattuna talviasuun Shanghaissa sumuisena päivänä.

Suurvallat ovat kokemukseni mukaan kaiken suhteen suuria. Lähettiläämme Lars Backström osasi avoimesti, asiantuntevasti ja huumorilla varustettuna kertoa maan ihmeellisyyksistä.

 

http://youtu.be/e-sfhMBaqqg

 

Myös ruoan määrä on ollut suurta. Osa Pikavuorolaisista on ”Mc Donlads- ruokamatkalla Maailman ympäri” onnistunut kevenemään useamman kilon verran viimeisten lähes kahden kuukauden aikana, mutta henkilökohtaisesti tästä jatketaan kyllä rankalle työleirille ja kaurapuuron pariin. Kaikkea mahdollista ja mahdotonta on pitänyt maistaa ja yltäkylläisyys, sekä kokemukset kulkevat mielen lisäksi kannossa myös lantiolla.

 

Dumblings
Jenna käärii dumblineita, kiinalaisia pelmeneitä eli mykyjä.

 

Dumblinin täyte
”Aika helppoa, kuin karjalanapiirakkaa rypyttäisi” kuului arvio palleroiden valmistuksesta.
  1. Hyvin olet Mirka homman hoitanut,kiitokset.

    Missä viihdepäällikkö pitää Janin juhlat,lupasi Dunhuangissa 2010,että 2013 otetaan ilo irti.
    Älä unohda meitä sohvamatkaajia riennoista.”aina on hyvä syy juhlia”

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy