Reportterin epätoivon hetket

Reissua on takana vasta noin kolme viikkoa, mutta siitä huolimatta olen jo ennättänyt kokea muutamia epätoivon hetkiä. Kyse ei suinkaan ole itse reportterina olemisesta, vaan puhtaasti tekniikkaan liittyvistä asioista.

Etelä-Afrikka on kuulemani mukaan kaikista Afrikan maista länsimaisin, ja siellä asiat toimivat parhaiten. Silti muutaman viikon oleskelun aikana jouduin siirtämään blogitekstin julkaisua, koska minulla ei ollut a) sähköä b) akkua laitteissa c) nettiä d) mitään edellä mainituista. Lisäksi päänvaivaa ovat aiheuttaneet adapterit: universaalina myydyt vekottimet ovat osoittautuneet ei-niin-universaaleiksi. Lisäksi monessa huoneessa on vain yksi tai kaksi pistorasiaa. Jatkojohdon mukana raahaaminen onkin osoittautunut erittäin järkeväksi jutuksi.

Pitkän päivän jälkeen reportterin on tehtävä töitä, kun muut ottavat jo rennosti. Kuva: Jenna Leppänen
Pitkän päivän jälkeen reportterin on tehtävä töitä, kun muut ottavat jo rennosti. Kuva: Jenna Leppänen

Otin heti Durbaniin saapuessa paikallisen Vodacomin liittymän. Latasin sekä puheaikaa, että nettiaikaa. Netti on suurimmaksi osaksi toiminut, ajoittain jopa 3G:nä. Pätkimistä kuitenkin esiintyy melko paljon, ja esimerkiksi kuvien lataaminen on syönyt hermojani jo useamman kerran. Jatkossa tilanne tuskin helpottaa, sillä kuulemani mukaan netin toiminta on kyseenalaista mitä syvemmälle mannerta matkaamme.

Olkaa siis kärsivällisiä hyvät lukijat, vaikka päivityksissä välillä kestää. Kirjoittelen juttuja valmiiksi, ja julkaisen niitä sitten useamman kerralla kun pääsen nettiin. Teitä ei ole unohdettu!

Tänään soi: Tehosekoitin – Maailma on sun
__

The desperate moments of Pikavuoro-reporter

Somebody asked why I haven´t updated the blog. Even I have wanted to, unfortunately it´s not always that easy. I have had to postpone some posts because I have not had a)electricity b) battery c) internet d) any of these. And when we are travelling deeper into Africa, I guess it´s not gonna get any easier. So please dear readers, be patient! I have not forgotten you! I´m just having some desperate moments with technology!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy