Reportterin pakkauskriisi – liikaa romua

Lähtöön on alle vuorokausi ja on aika sulloa kamat kassiin. Pitkiä reissuja ennenkin tehneenä kuvittelin , että pakkaaminen olisi helppo nakki. Kamat vaan kasaan ja se on siinä. Jep jep. Luulin väärin.

Klassikkokeino jalalla survominen auttaa aina!
Klassikkokeino jalalla survominen auttaa aina!

Omistan kaksi rinkkaa: paljon maailmaa nähneen Haglöfsin 60+10l rinkan ja pienemmän McKinleyn 38+10l rinkan. Australiassa mukanani oli isompi pakaasi. Arvata saattaa, että se sisälsi järjettömän määrän tarpeettomuuksia. Raahaamani tavaramäärä oli pikavuorolaisten keskuudessa yleinen vitsi. Nyt voin jo myöntää, että yli 30 asteen helteessä 27 kilon rinkan kantaminen otti päähän. Hikiset muistikuvat mielessäni päätin, että tälle reissulle lähden pienemmän repun kanssa. Siihenkin pystyy todistettavasti sullomaan turhuuksia 17 kilon edestä.

Pakkausrituaalin aloitin kasaamalla romut sängylle. Lastasin siihen kaiken mitä arvelin tarvitsevani mukaan vain tajutakseni, että romua on aivan liikaa! Siispä karsimaan. Ohjenuoraksi otin, että kaikki ”ihan kivat” jutut jäävät himaan. Lisäksi päätin ottaa mukaan vain vaatteita, joilla ei ole mitään väliä, ja jotka voi tarvittaessa jättää matkasta. Onnistuin karsimaan noin puolet sängylle lastaamistani tavaroista ja raahaan tällä reissulla mukanani noin 11 kiloa tarpeellisuuksia ja turhuuksia.

Reportterin romuläjä. Tästä lähdettiin.
Reportterin romuläjä. Tästä lähdettiin.

Edellisellä pidemmällä reissulla mukanani ei ollut tietokonetta. Silloin teknisiä laitteita oli mukana vain kamera, vanha Nokian simpukkapuhelin ja iPod. Tälle reissulle mukaani lähtee huomattavasti enemmän kalustoa. Ja piuhoja! Joka laitteeseen on jos jonkin näköistä piuhaa ja laturia. Osa onneksi toimii useammassa laitteessa, jotta voin muutaman jättää suosiolla himaan. Loput todennäköisesti unohdan pitkin Afrikan mannerta.

Piuhat sotkussa, mutta ei vielä hukassa.
Piuhat sotkussa, mutta ei vielä hukassa.

Kautta aikojen heikkoutenani on ollut kantaa mukana liikaa kosmetiikkaa (koska tyttö) ja kirjoja. Tällä kertaa kosmetiikkaongelman ratkaisen ottamalla mukaan vain miniasioita. Ostan Durbanista loput tarvittavat, todennäköisesti huokeampaan hintaan.

Kirjat taas…Kasassa on vielä 5 kirjaa, kalenteri, reissupäiväkirja ja muistivihko. Lukemiston kohdalla teen päätöksen todennäköisesti juuri ennen kun poistun asunnostani. Joku saattaisi tarjotella e-kirjoja, mutta ei ei ei. Kirja-asioissa olen vanhan liiton tyttöjä. E-kirjassa ei vain ole sitä samaa fiilistä kuin reissussa rähjääntyneessä pokkarissa.

Kirjakasa.
Kirjakasa.

Pakkailun keskellä tulin miettineeksi, onko mikään mukaan lähtevistä tavaroista todella tarpeellinen? Tavallaan toivon, että osaisin lähteä reissuun vain yksi vaatekerta päällä ja taskussa passi ja luottokortti. Omalla tavallaan se voisi olla vapauttavaa. Nooh, ehkä seuraavalla kerralla!

Tänään soi: Haloo Helsinki – Maailman toisella puolen

___

The packingcrisis.

A classic. Everytime it occures, no matter how well I have prepared myself. Everytime there is so much nice things I´d like to take with me. But no. Carrying 27 kilos of stuff in a blistering heat is not something I want to experience again. I did it in Australia few years ago. What a joke!

This time I decided to travel with my smaller backpack. It´s 38+10 liters and even it sounds small, I have once managed to squeeze 17 kilos of random stuff in it. Stuff I didn´t needed. This time I managed to pack around 11 kilos. I´m ok with that, even it´s more than I had in mind.

On my last long trip I didn´t have a computer with me. This time I have it along lots of other electronic equipment. With those comes all kinds of cords and chargers that I´ll probably end up forgeting somewhere.

My biggest weakness is to take too much cosmetics with me. But I´m a girl. That´s my excuse! And other one is the books. I love books. Unfortunately books are heavy so there is no way I can take all 5 books that I had in mind. And don´t tell me to read those e-books! In this case I´m an old school girl!

The thing is was wondering while packing was could I ever travel just with the clothes that I´m wearing and a passport and Visa card in my pocket? I think it would be a liberating experience. Well…maybe next time!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy