Seattle, Washington USA 27. tammikuuta —>

Lähdin pikavisiitille Yhdysvaltoihin.

Matkan tarkoitus oli selvittää juurta jaksaen Ajokin asiat Amerikan Pikavuorolle.
Kuluvalla viikolla ohjelmaan kuului vierailuja eri instituutteihin, kuten sataman karanteeniin, tulliin ja katsastuskonttoriin.

 

Katsastuskonttori, annoin heille pähkinän purtavaksi.
Katsastuskonttori, jolle annoin pähkinän purtavaksi.
Mulla oli vähintään näin paljon mietintä myssyssä kuin näillä pojilla. Nappulan värit he ovat valinneet oikein.
Mulla oli vähintään näin paljon mietintämyssyn alla, kuin näillä herroilla. Nappuloiden värit he olivat valinneet ”oikein”.

Lyhyesti Seattlen ensivaikutelmia

Kone laskeutui ilta kymmenen jälkeen Seattlen -lentokentälle ja pääsin hiukan ennen yhtätoista junaan. Junasta astuttuani ulos vastaan käveli poliisi ja en voinut välttyä kiusaukselta, vaan kysyin neuvoa miten pääsen Pike Streetille. Elämäni ensimmäiset rupattelut Amerikkalaisen poliisin kanssa. Ihan ystävälliset ohjeet sain ja toivotti vielä tervetulleeksi Seattleen.

Huoneeni.
Huoneeni.

Noustuani ulos kadulle oli kello jo puolen yön. Arvaamattoman näköistä jengiä kaduilla, huutelua ja kovaa rähinää oli siellä sun täällä. Tuli hiukan turvaton olo. Mielessäni kävi pitkästä aikaa ajatus jos joku rullaa minut, sillä olin sen verran puhki, että en jaksaisi edes väistää lyöntiä. Hetken päästä ”iloinen” tyttö pysäytti minut ja tarjosi palveluitaan: ”No thanks, I’m just looking for Hard Rock Cafe”, ”Do you know where is it?” Hostellini oli sitä vastapäätä nimeltä Green Tortoise.

 

Hard Rock -Cafe ja ankka bussi.
Hard Rock Cafe ja ankkabussi.

Takanani oli reilu 30 tunnin matkustaminen; aamulla töiden jälkeen Salosta bussilla kentälle, lennot Helsinki – New York – Seattle, lentokenttäjunalla keskustan West Lake -asemalle ja sieltä kävely majapaikkaan. Olo oli hiukan sekava ja seuraava päivä menikin vain levätessä ja ihmetellessä.

 

Vanhin Starbucks -kahvila. Hiukan joutui kahvia odottelemaan. Aasialaiset kameroineen edessä.
Vanhin Starbucks-kahvila, jossa jouduin hiukan odottelemaan kahvia. Aasialaiset kameroidensa kanssa edessä.

Aina kun tulee jotain uutta ja ihmeellistä nähtävää eteen, olen happy ja täynnä VIRTAA. Nyt mielessä Amerikan Pikavuoro, josta varmasti on tulossa ikimuistoinen. Juuri tällä hetkellä odotan sitä enemmän kuin mitään muuta.

Kuva kotikadulta, näkyy mm. kuuluisa Seattlen marketti. Käymisen arvoinen.

                 Kuva kotikadulta, josta näkyy mm. kuuluisa Seattlen marketti, joka on käymisen arvoinen.

Keskiviikko, torstai ja perjantai menivät tehokkaasti virastoissa. Olen saanut asiani päätökseen, eli sen mitä matkalta odotinkin.  Työt on nyt tehty ja on mukava aloittaa viikonloppu.  Tänään tutustun tarkemmin Seattleen ja sunnuntaina on ystäväni kotibileet, jossa seurataan Super Bowl -ottelu.

Seuraavassa postauksessa kerron mahdollisesti Seattlen viikonlopusta ja kotimatkasta Suomeen. Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa Teille kaikille!

  1. Kas,
    Ameriikan ihmemaa sekä iki-ihanaa dormiasumista. Oikein. Vaikkakin Starbucksin edessä se näköjään olit sinä joka aiheutit ihmetystä ja epäuskoa, ainakin satunnaisen naisasiakkaan silmissä. Oikein, sekin. Koitahan saada asiat ja paperit järjestykseen niin pääsemme taas tielle.

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy