Super Bowl -peli ja kotia kohti

Ratkoessa Ajokin koukeroita Amerikan Pikavuoron suhteen pääsin tutustumaan Seattlen virastoihin.

Ensimmäiset neljä yötä Seattlessa majoittauduin ns. ytimessä ja loput neljä Fremont -kaupunkialueella. Voisin sanoa tällä kokemuksella, että Seattlessa on ystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä.

Seattle

Hostellissa tutustuin reissaajiin, heitä oli mm. Australiasta, Irlannista, Iso-Britanniasta, Koreasta, Meksikosta, Chilestä ja Argentiinasta. Toivottavasti osaan heistä törmäisin vielä uudestaankin.

Skippasin kutsun paikallisiin kotibileisiin ja menin Irlantilaisen kaverin kanssa pubiin, jossa seurattiin Super Bowl -ottelu. Tunnelma oli kieltämättä katossa – Amerikkalainen jalkapallo on suosittu laji. Tuntuu siltä, että sitä seuraa Amerikassa kaikki vauvasta vaariin.

Seattlen visiitti meni lähes suunnitelmien mukaan ja olin tyytyväinen matkaani. Ihan nappiin kuitenkaan kaikki ei mennyt. Olisihan se outoa, jos kaikki sujuisi täysin ongelmitta. Tällä kertaa sitten paluumatka aiheutti pientä säätöä.

Lentoni oli aikaisin aamusta ja julkisilla peleillä siirtyminen kentälle siihen aikaa oli mahdotonta. Kentälle meno taksilla olisi ollut arvokas, sekä yöunet joka tapauksessa jääneet vähiin. Niinpä päätin mennä kentälle viimeisellä junalla ja ottaa vastaan kahdeksan tunnin kentällä palloilun.

lippujen tarkastus

Miten kuluttaa kahdeksan tuntia kentällä? Siihen tarvitaan langaton netti, kahvila tai ravintola ja hyvä seura.

Kolme tuntia ennen koneenlähtöä menin itsepalveluautomaatille, jossa yritin tehdä lähtöselvityksen Seattlesta New Yorkin kautta Helsinkiin, mutta kone sylkäisi lapun ulos ja ”ota yhteyttä lentoyhtiöön”. Viime aikoinan lentomatkoillani on ollut huonoa onnea ja nyt se oli saamassa jatkoa. Onneksi olin hyvissä ajoin kentällä ja aikaa jäi selvitykseen.

Virkailija pahoitteli että aamun lennot New Yorkiin olivat peruttu runsaan lumisateen takia. American Airlines vaihtoi lentoni Chicagoon ja sieltä Lontoon kautta Helsinkiin. Lentomatkastani oli tulossa todella pitkä.

Saavuttuani Chigacon kentälle, huomasin etä New Yorkin lennot oli aloitettu. Päätin kokeilla onneani ja yrittää lentää Chicagosta New Yorkiin ja sieltä Suomeen. Virkailija lopulta suostui vaihtamaan lentoni siitä syystä, että minulla ei ollut tavaroita ruumaan.

Helsinki Times

Lopulta kaikki hyvin! Ehdin kuin ehdinkin New Yorkista Suomeen lähtevään lentoon ja tuli vain yksi ylimääräinen pomppu Chicagon kentälle.

Kohta sitä taas mennään, torstaina esittelen tulevan Aasian etapin.

Mikäli haluatte lähteä Aasian -matkalle mukaan, niin voitte ottaa yhteyttä

sähköpostitse: jani@salontilausmatkat.fi

puhelimitse: 0400 163 046

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy