Tervetuloa 2015!

Vuoden viimeinen päivä Sambian Lusakassa valkeni sateisena ja harmaana, kuten niin moni muukin päivä ennen sitä. Tälläkään kertaa se ei laskenut mielialaa, vaan heti aamusta alkaen kaikilla tuntui olevan loistava fiilis.

Pohdimme muutamien matkustajien kanssa kulunutta vuotta ja omaa elämää ääneen. Useat meistä sanoivat vuoden 2014 olleen paras vuosi aikoihin. Mukaan mahtui monella, itseni mukaan lukien, niin ylämäkeä kuin alamäkeäkin, mutta päällimmäinen fiilis oli ilo ja kiitollisuus.

Kuten niin monesti aikaisemminkin, elämällä on hassu tapa yllättää. Reissuilla tapaa uskomattomia tyyppejä, mutta aina on suuri etu jos on kontakteja tuttavien kautta. Tälläkin kertaa tilannepäivitys Facebookiin poiki paikallisen kontaktin luokkakaverini Noran kautta. Noran siskon luona yövyimmekin jo Kapkaupungissa ja tälläkin kertaa tutustuimme hänen kauttaan mielettömään tyyppiin.

Sain iltapäivällä viestin paikalliselta kundilta nimeltä Innocent. Hän oli juuri muutama kuukausi sitten palannut takaisin Sambiaan, opiskeltuaan viisi vuotta Suomessa. Hän tuli mielellään tapaamaan kummallista joukkiotamme ja lähti oppaaksi paikallisiin yökerhoihin.

Yksi harvoista kuvista uuden vuoden aatolta. Hieman epäselvä myös, mutta kuvassa näkyy ilotulitteet väkijoukossa.
Yksi harvoista kuvista uuden vuoden aatolta. Hieman epäselvä myös, mutta kuvassa näkyy ilotulitteet väkijoukossa.

Sambialainen yökerho uuden vuoden aattona oli melkoinen kokemus. Yökerhoissa oli ovimiehet, mutta heidän tehtävänään vaikutti lähinnä olevan, ettei kukaan vie juomia ulos. Väkimäärään ei puututtu millään tavalla. Porukkaa oli siis mestoilla erittäin runsaasti. Tanssilattialla tunnelma oli erittäin tiivis ja hiki virtasi kuin parhaimmankin urheilusuorituksen aikana. Ihmisen haju oli sanoin kuvailematon. Paikallisen musiikin rytmit kuitenkin veivät mennessään ja tanssilattialla viihdyttyä tovi jos toinenkin.

Vuoden vaihtuessa lähdimme ravintolan terassille katsomaan raketteja. Suomessa puhutaan aina turva-asioista, mutta Sambiassa niistä ei paljon huolehdita. Raketteja ammuttiin väkijoukon keskeltä, ja myöskin suoraan väkijoukkoon. Yksi raketti tuli myös terassille jossa seisoimme, ja räjähti lähellä nilkkojani. Muutamia nokisia jälkiä lukuun ottamatta ei onneksi käynyt kuinkaan.

Vuosi vaihtui siis tungoksessa ja varsin hikisissä tunnelmissa. Kuvamateriaalia vuoden vaihteesta ei juurikaan ole, sillä paikallisiin baareihin ei uskalla ottaa mukaan enempää omaisuutta kun on aivan pakko. Kameraa en uskaltanut ottaa väkijoukkoon ollenkaan mukaan. Tämäkin vuoden vaihde jäi kuitenkin muistoihin erilaisena ja erittäin onnistuneena. Toivottavasti vuosi 2015 jatkuu kuten alkoikin – ilon ja naurun täyteisenä.

__

New years eve

We spend the New Years eve at Lusaka Sambia. In the morning everybody was feeling great. We agreed that year 2014 had been great. Everyone had had some ups and downs but that´s just life.

My friend Nora send me a message that she has some local connections in Lusaka, that wouldI like to meet her friend. I told her absolutely! In few moments I had a message a guy called Innocent. He turn out to be a very funny and nice guy, who had been living in Finland for the past 5 years. He came to meet us and took us out.

Zambian night clubs were fun and very crowded. But the music was great! We spend almost all night at the dancefloor. When the year changed, we went out to see the fireworks. In Finland there are all the safetygears and regulations about where you can shoot the fireworks. Well, it´s not the same in Zambia. People were fireing the fireworks in the middle of groud. Some even came to to terrace where we were standing. Luckily no one did not get hurt.

I don´t have lot of pictures from new years eve. I didn´t want to take the risk to get my camera stolen in the groud.

The year started with lauhgter and happiness. I hope it will continue same way!

Vastaa

Pikavuoro Maailman Ympäri

Pikavuoro maailman ympäri

Matka- ja tilausajopalvelut Finaround Oy